Η φωτογραφία μίας γάτας που έγινε viral και δημιούργησε μία αυτοκρατορία


Η φωτογραφία μίας γάτας που έγινε viral και δημιούργησε μία αυτοκρατορία

Η δύναμη του internet είναι αδιαμφισβήτητη και πολλοί άνθρωποι έχουν κερδίσει πολλά χρήματα, ακόμα και από μία απλή φωτογραφία που απλά έγινε viral.

H συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει μία γάτα με το όνομα Tardar Sauce (η μαμά της ήταν ράτσας Calico, ενώ ο πατέρας είναι άγνωστης ράτσας), που έχει ένα κάπως θυμωμένο βλέμμα και πήρε τον τίτλο Grumpy Cat (το βλέμα της οφείλεται και στο γεγονός ότι εμφανίζει στοιχεία νανισμού). Από το 2012 και μετά, όταν κυκλοφόρησε στο internet και έγινε viral, απέφερε πολλά χρήματα στην ιδιοκτήτρια της, Tabatha Bundesen από την Αριζόνα, η οποία εγκατέλειψε την δουλειά της ως σερβιτόρα.

Εκατομμύρια δολάρια (πάνω από 100) διακινήθηκαν με βάση την συγκεκριμένη φωτογραφία αφού εκατοντάδες προϊόντα δημιουργήθηκαν με βάση την συγκεκριμένη γάτα και την εικόνα της. Μάλιστα δημιουργήθηκε η εταιρεία Grumpy Cat Limited, η οποία ανέλαβε την διαχείρηση των πνευματικών δικαιωμάτων της γάτας.

Το πρώτο video της γάτας στο YouTube συγκέντρωσε περίπου 15.7 εκατομμύρια views, ενώ ο λογαριασμός της στο Facebook έχει 8.7 εκατομμύρια φίλους, στο Instagram έχει 2.4 εκατομμύρια ακόλουθους και το YouTube κανάλι έχει περίπου 255.000 subscribers.

Η πιο πρόσφατη ιστορία σχετικά με την γάτα και την εικόνα της αφορά δικαστήριο στις Η.Π.Α., το οποίο αποφάσισε υπέρ του ιδιοκτήτη της φωτογραφίας, διατάζοντας την πληρωμή αποζημίωσης 710.000 δολαρίων, για παραβίαση συμφωνίας σχετικά με την χρήση της.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες μίας εταιρείας ροφημάτων βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει την συμφωνία χρήσης της εικόνας της συγκεκριμένης γάτας (συμφωνία για την οποία είχαν πληρώσει 150.000 δολάρια). Ενώ είχαν συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν την εικόνα της στη σειρά προϊόντων για κρύο καφέ, Grumpy Cat Grumppuccino, φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν την εικόνα και σε άλλα προϊόντα χωρίς άδεια.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2015 και η απόφαση βγήκε πρόσφατα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!