Δείτε μοναδικά πλάνα από μία κάμερα προσαρμοσμένη σε ένα Jet


Δείτε μοναδικά πλάνα από μία κάμερα προσαρμοσμένη σε ένα Jet

Θυμίζουμε το GSS C520, αξίας 750.000 δολαρίων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αεροβιντεοσκόπηση των Ιμαλαΐων από τα 20.000 πόδια (το ίδιο σύστημα έχει προσαρμοστεί και σε φορτηγάκι για εκπληκτικά πλάνα ενός ποδηλάτη).

Η εταιρεία πίσω από αυτά τα εκπληκτικά συστήματα, Gyro-stabilized Systems, παρουσιάζει το GSS 520, το οποίο κατασκευάστηκε για την εταιρεία εναέριων βιντεοσκοπήσεων, Blue Sky, με σκοπό να καταγράψει στον αέρα το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Saab Defence and Security, Gripen.

Το GSS 520 έχει Gimbal 5 αξόνων και μπορεί να δώσει πολύ σταθερά πλάνα ακόμα και σε ταχύτητες 300 κόμβων (560χλμ/ώρα).

Στο video που ακολουθεί το GSS 520 προσαρμόστηκε σε ένα αεροσκάφος, τύπου Saab 105. Μέσα του τοποθετήθηκε μία Red Dragon 6K με ένα Canon φακό 30-300mm. Μεταξύ του συστήματος και του κόπκιτ του αεροσκάφους δεν υπήρχαν καλώδια, αλλά ο χειρισμός έγινε μέσω modem και η εικόνα μεταδίδονταν μέσω του Paralinx Tomahawk HD σε ένα καταγραφέα της Atomos 7″.

Οι θερμοκρασίες στις οποίες το GSS 520 δούλεψε έπιασαν τους -20C, αλλά όπως θα δείτε αυτό δεν επηρέασε τη λήψη.

Ο Peter Degerfeldt, Διευθυντής φωτογραφίας και χειριστής του συστήματος από τη πίσω θέση του Saab 105 στο οποίο το GSS 520 ήταν προσαρμοσμένο, είπε σχετικά: “Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν μπορούσε να πάει καλύτερα, κανένα πρόβλημα σε αυτές τις ταχύτητες, είτε κατά το panning, είτε στραμμένο προς τα κάτω. Μπορούσα να κάνω zoom μέχρι τα 300mm και τα πλάνα ήταν σταθερά ακόμα και στην ταχύτητα των 300 κόμβων. Προσπαθήσαμε να τεστάρουμε το γυροσκόπιο με μεγάλες ταχύτητες μέχρι 2.5Gs, αλλά αυτό παρέμεινε σταθερό. Μετά δύο περάσματα με τα jet, βάλαμε το σύστημα σε ελικόπτερο. Μέσα σε 15 λεπτά ήμασταν ξανά στον αέρα για να βιντεοσκοπήσουμε τα αεροσκάφη Gripen να ξεκινάνε, να προσγειώνονται και να κινούνται γύρω από το ελικόπτερο”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Aerial Photography GSS 520
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!