H Nikon επένδυσε σε εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης


H Nikon επένδυσε σε εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης

Έχουμε πει επανειλημμένα πόσο μας αρέσει η χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στα smartphones.

Επίσης έχουμε πει ότι οι φωτογραφικές εταιρείες θα πρέπει να εντατικοποιήσουν την ανάπτυξη του λογισμικού που χρησιμοποιούν οι μηχανές τους και να ενσωματώσουν τεχνητή νοημοσύνη και ότι άλλο χρειάζεται για να κάνουμε πιο εύκολα τις λήψεις μας, όπως λήψεις έναστρου ουρανού ή μάκρο εικόνων.

Ήδη η Olympus έχει πρωτοπορήσει στο συγκεκριμένο τομέα προσφέροντας μερικές ωραίες λειτουργίες για σύνθεση εικόνων στις τελευταίες μηχανές της αλλά θα πρέπει να το κάνουν και οι άλλες εταιρείες, πριν μείνουν πολύ πίσω στον τομέα αυτό.

Η Nikon λοιπόν φαίνεται ότι έκανε ένα βήμα προς αυτό τον τομέα επενδύοντας 7.5 εκατομμύρια δολάρια στην Καναδική εταιρεία wrnch.

Η wrnch ιδρύθηκε το 2014 και προσφέρει ειδικά κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) που επιτρέπουν στους υπολογιστές να βλέπουν και να κατανοούν την ανθρώπινη κίνηση και δραστηριότητα. Η εταιρεία συνεχίζει τις δραστηριότητές της στην τεχνική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει συνεχώς κεφάλαια.

Με αυτή την κίνηση η Nikon προσπαθεί να βελτιώσει τις αυτοματοποιημένες λύσεις λήψης που προσφέρει, κυρίως για την λήψη φωτογραφιών σε αθλητικές εκδηλώσεις (sports), ενώ θα προσπαθήσει στο μέλλον να προσφέρει νέες εμπειρίες απεικόνισης με τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!