Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, ανακοίνωσε εργαστήριο Συμβουλευτικής Καθοδήγησης (Mentoring)


Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, ανακοίνωσε εργαστήριο Συμβουλευτικής Καθοδήγησης (Mentoring)

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου.

Personal Photo Project Development/Εργαστήριο Συμβουλευτικής Καθοδήγησης (Mentoring)
Επιβλέπων Διδάσκων: Κωστής Αντωνιάδης
Έναρξη: 5 Δεκεμβρίου 2015

Εισαγωγή
Το εργαστήριο αυτό προσφέρει σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων για έξι περίπου μήνες ένα εξατομικευμένο πλαίσιο συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), προκειμένου να αναπτύξουν, να ολοκληρώσουν και να παρουσιάσουν μια θεματική ενότητα φωτογραφικών έργων ως πορτφόλιο, έκδοση ή έκθεση.

Με την καθοδήγηση του Κωστή Αντωνιάδη στη διάρκεια του εργαστηρίου, θα αναπτυχθεί ένας συστηματικός διάλογος μεταξύ του επιβλέποντος-συμβούλου και του κάθε συμμετέχοντα που θα αναλύει τις ιδιαιτερότητες του θέματος που επιθυμεί να αναπτύξει και θα προτείνει τα μεθοδολογικά βήματα της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου. Στόχος είναι μέσα από μια προσεκτικά μελετημένη παρουσίαση να αναδειχθεί η προσωπική δημιουργική προσέγγιση των συμμετεχόντων.

Την αφετηρία για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση του φωτογραφικού έργου καθενός εκ των συμμετεχόντων θα αποτελέσει μια εκτεταμένη αναφορά παρουσίασης σύγχρονων έργων και πρακτικών (λευκώματα, εκθέσεις, e-books, ιστοσελίδες).

Το πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκπαιδευτικών δράσεων του Athens Photo Festival 2016.

Δομή
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχήμα ευέλικτης μεθοδολογίας, το οποίο προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες των συμμετεχόντων και ενσωματώνει συγκεκριμένες πρακτικές που διευκολύνουν τη συμβουλευτική καθοδήγηση και την εξ’ αποστάσεως συνεργασία και επικοινωνία σε τακτική βάση σε βάθος χρόνου. Η εκπαιδευτική διαδικασία οργανώνεται στη βάση ενός χρονοδιαγράμματος στο οποίο συνδυάζονται, εντάσσονται και προγραμματίζονται:
• Ατομικές συνεδρίες οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για τον καθορισμό ενός εξατομικευμένου πλαισίου εργασίας στο οποίο θα αναπτυχθεί το έργο του κάθε συμμετέχοντα.
• Ομαδικές συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του προγράμματος και αποσκοπούν στην παροχή απαραίτητων πρακτικών γνώσεων για τη μορφοποίηση, εξέλιξη και τελική παρουσίαση των εργασιών.
• Συνεργασία εξ αποστάσεως μέσω Skype και email μεταξύ του επιβλέποντος-συμβούλου και του κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά σε τακτική βάση για τη διαρκή παρακολούθηση και κριτική αξιολόγηση της δουλειάς που παράγεται.

Bασικές Πληροφορίες

Πρόγραμμα Συναντήσεων
Η φυσική παρουσία των συμμετεχόντων απαιτείται μόνο κατά τη διάρκεια των 4 ομαδικών συναντήσεων και των ατομικών συνεδριών που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μπενάκη.

1η Συνάντηση: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, 15:00-17:00
2η Συνάντηση: Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, 15:00-19:00
3η Συνάντηση: Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, 15:00-19:00
4η Συνάντηση: Σάββατο 14 Μαΐου 2016, 15:00-19:00

Ατομικές συνεδρίες διάρκειας περίπου 30 λεπτών θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της πρώτης ομαδικής συνάντησης, ή σε άλλη ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης του διδάσκοντα-συμβούλου με τον κάθε συμμετέχοντα.
Επιβλέπων Διδάσκων
Ο Κωστής Αντωνιάδης είναι καθηγητής φωτογραφίας, επιμελητής εκθέσεων και φωτογράφος. Tο 1984 ανέλαβε την οργάνωση του Τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας και διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος για περισσότερα από 15 χρόνια. Από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη. Έχει επιμεληθεί πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων φωτογράφων.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Επικοινωνία

Τ: 210 9211750 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00)
E: contact@hcp.gr

Κόστος συμμετοχής & Τρόποι πληρωμής
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 320 ευρώ. Η επικύρωση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 60 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις (1η δόση πριν από την έναρξη του εργαστηρίου – 2η δόση πριν από τη 2η συνάντηση). Έκπτωση 20 ευρώ προσφέρεται στα Μέλη του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες & ∆ηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!