Η Pentax παρουσιάζει τον νέο HD PENTAX-D FA★ 70-200mm F2.8ED DC AW


Η Pentax παρουσιάζει τον νέο HD PENTAX-D FA★ 70-200mm F2.8ED DC AW

Ο HD PENTAX-D FA★ 70-200mm F2.8ED DC AW είναι κατάλληλος για Full Frame μηχανές αλλά και για μηχανές με APS-C αισθητήρα και K-mount (γίνεται 105-300mm).

O νέος φακός έχει ένα αστέρι στο όνομα του, το οποίο συμβολίζει τον νέο οπτικό σχεδιασμό της εταιρείας και την υψηλότατη ποιότητα του. Διαθέτει την νέα επίστρωση Aero Bright Coating II αλλά και HD Coating, ώστε να μειώνει τα φαινόμενα flare και ghosting.

Αποτελείται από 19 οπτικά στοιχεία σε 16 groups, ανάμεσα στα οποία τέσσερα super low dispersion στοιχεία, δύο ED (Extra-low Dispersion) στοιχεία και δύο Super ED στοιχεία (με ιδιότητες παρόμοιες με τα fluorite στοιχεία), ενώ το διάφραγμα του έχει 9 λεπίδες.

Ο HD PENTAX-D FA★ 70-200mm F2.8ED DC AW έχει εξοπλιστεί με το σύστημα Quick-Shift Focus System για γρήγορη και εύκολη αλλαγή από αυτόματη σε manual λειτουργία εστίασης. Ο διακόπτης του νέου συστήματος επιτρέπει την εύκολη αλλαγή ανάμεσα στις λειτουργίες QFS/A (επιτρέπει να γυρίσουμε σε manual εστίαση μόνο όταν η μηχανή έχει εστιάσει αυτόματα), QFS/M (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την manual εστίαση όποτε θέλουμε) και MF.

Στα άλλα στοιχεία του νέου φακού να αναφέρουμε ότι έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης 1.2 μέτρων, μέγιστη μεγέθυνση 0.13x, ζυγίζει 2.02 κιλά και έχει μήκος 20.3 εκατοστά. Φυσικά όπως οι περισσότεροι φακοί της Pentax είναι αδιάβροχος και ανθεκτικός στην σκόνη. Τέλος δέχεται φίλτρα 77mm.

O HD PENTAX-D FA★ 70-200mm F2.8ED DC AW θα είναι διαθέσιμος τον Μάρτιο στην τιμή 2.300 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Pentax Full Frame, Pentax APS-C
Εστιακό μήκος 70-200mm (105-300 όταν μπαίνει σε μηχανή με APS-C αιαθητήρα)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Μέγιστη μεγέθυνση 0.13x
Γωνία θέασης 34.5°-12.5°
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 19
Groups 16
Ειδικά στοιχεία ED (Extra-low Dispersion) στοιχεία
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 1.2 μέτρα
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 2020 γραμμάρια
Διάμετρος 91.5 χιλιοστά
Μήκος 20.3 εκατοστά
Φίλτρο 77mm

pentax-70-200-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Ricoh
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!