HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR: φακός γενικής χρήσης για την Pentax K-1


HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR: φακός γενικής χρήσης για την Pentax K-1

Πρόκειται για τον HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR, κατάλληλο για λήψεις διαφόρων θεμάτων, ο οποίος είναι ελαφρύς και ανθεκτικός στο νερό.

Ο HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR αποτελείται από 15 οπτικά στοιχεία σε 11 groups. Ανάμεσα τους έχουμε δύο high-precision ασφαιρικά στοιχεία, ένα ED (Extra-low Dispersion) στοιχείο και ένα anomalous-dispersion στοιχείο, τα οποία αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν εικόνες υψηλής ανάλυσης με ελάχιστες χρωματικές και άλλου είδους παραμορφώσεις. Η επίστρωση HD, επιτρέπει περισσότερο φως να περάσει στον αισθητήρα σε σχέση με τις επιστρώσεις άλλων τεχνολογιών, με λιγότερες αντανακλάσεις και με μείωση των φαινομένων ghost και flare, ενώ η επίστρωση SP (Super Protect) προστατεύει το εμπρός μέρος του κρυστάλλου από νερό και βρωμιά.

Το διάφραγμα του νέου φακού αποτελείται από 9 λεπίδες, η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 50 εκατοστά, ενώ προσφέρει μεγέθυνση 0.22x.

H αλλαγή της εστίασης από αυτόματη σε manual ρυθμίζεται από το Quick-Shift Focus System, το οποίο επιτρέπει αφού έχουμε εστιάσει αυτόματα να κάνουμε διορθώσεις με το δαχτυλίδι εστίασης, ενώ το μοτέρ τεχνολογίας DC επιτρέπει την αθόρυβη και γρήγορη αυτόματη εστίαση.

Ο HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR ζυγίζει 440 γραμμάρια, έχει μήκος 8.65 εκατοστά και “φοράει” φίλτρα 62mm.

Η τιμή του αναμένεται να είναι στα 500 δολάρια και θα είναι διαθέσιμος από τον Απρίλιο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Pentax K (Full Frame)
Εστιακό μήκος 28-105mm (όταν μπαίνει σε μηχανές με APS-C αισθητήρα γίνεται 43-161mm)
Γωνία Θέασης 75-23.5°
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστη μεγέθυνση 0.22x
Μέγιστο διάφραγμα f/3.5-5.6
Ελάχιστο διάφραγμα f/22-38
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 15
Groups 11
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 50 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 440 κιλά
Μήκος 8.65 εκατοστά
Διάμετρος 73 χιλιοστά
Φίλτρο 62mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Pentax Pentax Lenses

Πηγή:

Ricoh
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!