Ανακοινώθηκαν οι νικητές των HIPA 2015-2016


Ανακοινώθηκαν οι νικητές των HIPA 2015-2016

Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum International Photography Award.

Ο διαγωνισμός HIPA που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά είχε για φέτος ως κύριο θέμα του την Ευτυχία (Happiness).

Συνολικά συμμετείχαν 32.712 φωτογράφοι από 173 διαφορετικές χώρες (το 66% για πρώτη φορά), στέλνοντας 80.420 φωτογραφίες.

Εκτός της κύριας κατηγορίας Happiness, οι φωτογράφοι διαγωνίστηκαν και στις κατηγορίες Father and Son (πατέρας και γιος), General (γενικά) και Wildlife (άγρια ζωή).

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού (και αποδέκτης του χρηματικού ποσού των 120.000 δολαρίων) είναι ο Antonio Aragon Renuncio από την Ισπανία. Η φωτογραφία του απεικονίζει μία παρέα παιδιών στο Τόγκο της Αφρικής, τα οποία παίζουν και τρέχουν πίσω από τις ρόδες μίας παλιάς μοτοσυκλέτας, έξω από μία κλινική μίας μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Antonio Aragon Renuncio

Το πρώτο βραβείο στη κατηγορία Happiness πήγε στον Hameed Husain Isa από το Μπαχρέιν, με τη φωτογραφία δύο ηλικιωμένων φίλων.

Hameed Husain Isa

Το πρώτο βραβείο στη κατηγορία Father and Son παρέλαβε ο Khaled Alsabbah από τη Παλαιστίνη, με την εικόνα των μικρών Omar και Khaled από τη Γάζα, οι οποίοι κάηκαν όταν πήρε φωτιά το κερί που χρησιμοποιούσαν για να μελετήσουν.

Khaled Alsabbah

Στην κατηγορία General νικητής είναι ο Francisco Negroni Rodriguez από τη Χιλή με μία φωτογραφία από την έκρηξη του ηφαιστείου Calbuco της Χιλής.

Francisco Negroni Rodriguez

Τέλος στη κατηγορία Wildlife, νικητής είναι ο Βρετανός Steven Winter, με τη φωτογραφία μίας λεοπάρδαλης με το θήραμα της, πάνω σε ένα δέντρο, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Steven Winter

Μπορείτε να δείτε και τους φιναλίστ κάθε κατηγορίας εδώ.

Στα πλαίσια της τελετής απονομής των βραβείων που έγινε στις 14 Μαρτίου στο Ντουμπάι, τιμήθηκαν ο σπουδαίος φωτογράφος Don Mccullin και ο Oscar Mitri.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

HIPA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!