HIPA, ξεκίνησε η περίοδος της ανάδειξης των νικητών του διαγωνισμού


HIPA, ξεκίνησε η περίοδος της ανάδειξης των νικητών του διαγωνισμού

Τα Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum International Photography Award (HIPA) ανακοίνωσαν την έναρξη της περιόδου ανάδειξης των νικητών του 5ου διαγωνισμού φωτογραφίας.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι “Ευτυχία” (Happiness) και η κριτική επιτροπή αποτελείται από εννέα κριτές:
– την Αμερικανίδα φωτογράφο Maggie Steber, η οποία έχει φέρει εις πέρας αποστολές σε 66 χώρες και έχει ανακηρυχτεί ως η 11η γυναίκα των ‘Women of Vision’ του National Geographic Magazine το 2013.
– τον Αμερικανό Philip Block, ιδρυτή και διευθυντή του “Light Work”
– τον Αμερικανό Michael Yamashita, φωτογράφο του National Geographic για πάνω από τριάντα χρόνια. Το ντοκιμαντέρ του ‘The Ghost Fleet’, βρίσκεται στη λίστα των 20 πιο δημοφιλών ντοκιμαντέρ του National Geographic Channel της δεκαετίας
– τον Βρετανό Dr Michael Pritchard, Γενικό Διευθυντής της The Royal Photographic Society
– τον Βρετανό Stephen Mayes, μάνατζερ κορυφαίων φωτογράφων και καλλιτεχνών για είκοσι πέντε χρόνια
– τον Βρετανό David Maitland, Καθηγητή Φωτορεπορτάζ του Πανεπιστημίου Solent του Southampton
– την Ισπανίδα Monica Allende, Photo Editor του screenprojects.org (με θητεία και στους Sunday Times) και συν-ιδρυτή του ‘Offspring Photo Meet’ του Λονδίνου
– τον Ολλανδό Frans Lanting, ο οποίος θεωρείται από τους σπουδαιότερους φωτογράφους φύσης
– τον Γερμανό Michael Lohmann, φωτογράφο που εξειδικεύεται στη ταξιδιωτική φωτογράφιση και τη φωτογράφιση άγριας ζωής και είναι μέλος της “Society of German Wildlife Photographers”(GDT)

O φωτογραφικός διαγωνισμός της HIPA περιλαμβάνει τέσσερεις κατηγορίες: HAPPINESS (ευτυχία), WILDLIFE (άγρια ζωή), FATHER AND SON (πατέρας και γιος), GENERAL (γενικά).

Συνολικά θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα αξίας 400.000 δολαρίων, με τον μεγάλο νικητή να παίρνει 25.000 δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

HIPA

Πηγή:

HIPA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!