Κινηματογραφική κάμερα 8mm 65 ετών, μετατρέπεται σε ψηφιακή!


Κινηματογραφική κάμερα 8mm 65 ετών, μετατρέπεται σε ψηφιακή!

Ο χρήστης Airpocket, μετέτρεψε μια κάμερα 8mm Bell and Howel 172 65 ετών, σε ψηφιακή, διατηρώντας το στυλ της όσο καλύτερα γίνεται.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο χρήστης Airpocket από το Hackaday, το έκανε εφικτό. Η μετατροπή παλαιών μηχανών με φιλμ (ιδιαίτερα κινηματογραφικών) σε ψηφιακές, έχει γίνει πιο εύκολη τα τελευταία χρόνια χάρη στις νέες τεχνολογίες. Η συγκεκριμένη μετατροπή, αφορά μια κάμερα Bell and Howel 172 8mm. Στόχος του Airpocket, ήταν να διατηρήσει την κάμερα όσο πιο original γίνεται, και να περιορίσει τις σύγχρονες τροποποιήσεις στο ελάχιστο. Η μεγάλη αλλαγή είναι στο εσωτερικό, όπου ο Airpocket έπρεπε να προσθέσει ένα Raspberry Pi για να μπορεί η κάμερα να καταγράφει ψηφιακά, και αναφέρει ότι αυτή είναι σχεδόν η μόνη αλλαγή στην κάμερα. Όλα τα άλλα είναι σχεδόν απείραχτα.

Η μετατροπή περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την 3D εκτύπωση ενός περιβλήματος για τα ηλεκτρονικά. Ο Airpocket έπρεπε για αυτό το λόγο να αφαιρέσει φυσικά τον μηχανισμό υποδοχής των 8mm φιλμ. Διατήρησε όμως τον αρχικό μηχανισμό της κάμερας για να πυροδοτεί το κλείστρο του Raspberry Pi. Αυτό, όπως αναφέρει και ο ίδιος, προσφέρει μια εμπειρία που πιθανότατα θα ήταν παρόμοια με αυτή της λήψης με πραγματικό φιλμ (εκτός φυσικά από την όλη διαδικασία ανάπτυξης με χημικά συστατικά μετά τη λήψη). Δείτε παρακάτω το πρώτο βίντεο που κατέγραψε μετά την μετατροπή. Παρόλο που έχει τραβηχτεί ψηφιακά και όχι σε πραγματικό φιλμ 8 χιλιοστών, το βίντεο έχει αυτή την αίσθηση της παλιάς φιλμ αισθητικής:

Ο Airpocket αναφέρει τις εξής λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη μετατροπή:

Η τροφοδοσία του φιλμ και το κλείστρου, γίνεται από ένα κύριο ελατήριο, και όταν το ελατήριο είναι μαζεμένο, η κάμερα μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη για περίπου 35 δευτερόλεπτα στα 16fps. Μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει λήψη σε ένα μόνο ρολό φιλμ, καταγράφοντας περίπου 100 δευτερόλεπτα ανά πλευρά. Το διάφραγμα και η εστίαση ελέγχονται από τον φακό, και ο χρόνος έκθεσης καθορίζεται σε συνδυασμό με τον ρυθμό καρέ.

Η προεπισκόπηση δεν είναι ορατή, και το σκόπευτρο είναι πολύ μικρό, επομένως χρειάζεται κάποια τεχνική για να αποκτήσετε την εικόνα που θέλετε. Φυσικά, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάμερα με φιλμ 8mm, αλλά ο στόχος μου ήταν να αναδημιουργήσω τη διασκέδαση της εμπειρίας αυτής, που περιλαμβάνει και μια παρόμοια έκπληξη, του να μη γνωρίζω το αποτέλεσμα μέχρι να αναπτυχθεί η ταινία.

Για να χωρέσουν όλα τα πράγματα μέσα στον εσωτερικό χώρο της κάμερας, ο Airpocket χρησιμοποίησε ένα Raspberry Pi Zero 2 W. Ο χειροκίνητος έλεγχος του ISO και της ισορροπίας λευκού, γίνεται μέσω διακοπτών DIP. Το διάφραγμα και η εστίαση ρυθμίζονται από τον φακό, και η ταχύτητα κλείστρου είναι σταθερή. Εάν κατά τύχη, έχετε μια παλιά Bell and Howell 172 που μαζεύει σκόνη, και θέλετε να κάνετε μια τέτοια μετατροπή, μπορείτε να βρείτε τις πλήρεις οδηγίες, μαζί με τα αρχεία STL για τα εκτυπώσετε τα εξαρτήματα που θα χρειαστούν, εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

3d Raspberry Pi

Πηγή:

Diyphotography
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!