Δείτε πως μπορείτε να ψηφιοποιήσετε τα αρνητικά σας με μία DSLR


Δείτε πως μπορείτε να ψηφιοποιήσετε τα αρνητικά σας με μία DSLR

Ο Ed Gregory της Photos In Color μας δείχνει πως μπορούμε εύκολα και γρήγορα να ψηφιοποιήσουμε τα αρνητικά μας με μια DSLR μηχανή.

Για όσους ασχολούνται με την αναλογική φωτογραφία αλλά δεν θέλουν να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες ή απλά θέλουν να τσεκάρουν το αποτέλεσμα πριν τις εκτυπώσουν, η τεχνολογία μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να μετατρέπουμε τα αρνητικά μας σε ψηφιακή μορφή.

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι η χρήση ενός scanner. Υπάρχει όμως και η λύση της DSLR. Απλά φωτογραφίζουμε τα αρνητικά μας και μετά τα επεξεργαζόμαστε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Μπορείτε να κολλήσετε ένα αρνητικό φιλμ σε ένα παράθυρο όπου πέφτει το φως της ημέρας για να το φωτογραφίσετε, σε ένα softbox ή ακόμα και σε ένα ipad όπως μας δείχνει ο Ed Gregory στο παρακάτω βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Film photography
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

1 σχόλιο

  • #
    1

    Πληροφοριακά αν έχετε entry model dslr δεν αξίζει. Η D3100 έδωσε πολύ χειρότερο αποτέλεσμα για μένα από αυτό που πήρε ο κύριος! Αλλά και πάλι είναι μια καλή εναλλακτική!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!