Τεράστιο πανόραμα του Γαλαξία μας αποκαλύπτει δισεκατομμύρια ουράνια σώματα

Μια νέα πανοραμική εικόνα που τραβήχτηκε από το Dark Energy Camera Plane Survey (DECaPS2) αποκάλυψε έναν εντυπωσιακό κατάλογο 3,32 δισεκατομμυρίων ουράνιων σωμάτων.
Τα δεδομένα αυτής της τεράστιας έρευνας ελήφθησαν με την Κάμερα Σκοτεινής Ενέργειας, που κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, στο Διαμερικανικό Παρατηρητήριο Cerro Tololo (CTIO) του NSF στη Χιλή, ένα πρόγραμμα του NOIRLab.
Η κάμερα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την εξέταση της “γαλαξιακής διόγκωσης” στο κέντρο του Γαλαξία μας. Το NOIRLab, που επίσημα ονομάζεται Εθνικό Εργαστήριο Έρευνας Οπτικής-Υπεριώδους Αστρονομίας, είναι το εθνικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίγεια, νυχτερινή οπτική αστρονομία.
Η τελική εικόνα είναι κατασκευασμένη από 34 δισεκατομμύρια ανιχνεύσεις σε 21.400 εκθέσεις, συνολικής διάρκειας 260 ωρών με ανοιχτό κλείστρο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πραγματικά γιγαντιαία φωτογραφία.

Το CTIO είναι μια ομάδα διεθνών αστρονομικών τηλεσκοπίων που βρίσκονται σε υψόμετρο 2.200 μέτρων, γεγονός που δίνει στους αστρονόμους μια θέα του νότιου ουράνιου ημισφαιρίου.
Το DECaPS2 είναι μια έρευνα του Γαλαξία μας που έχει καταγραφεί τόσο σε οπτικά όσο και σε κοντινά υπέρυθρα μήκη κύματος και το πρώτο σετ εικόνων του κυκλοφόρησε το 2017. Σε συνδυασμό με αυτή τη νέα προσθήκη 3,32 δισεκατομμυρίων ουράνιων αντικειμένων, οι αστρονόμοι λένε ότι η έρευνα καλύπτει το 6,5% του νυχτερινού ουρανού και εκτείνεται σε μήκος 130 μοιρών. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά το NOIRLab λέει ότι αυτό ισοδυναμεί με 13.000 φορές της έκτασης της πανσελήνου.
Η πλήρης πανοραμική φωτογραφία είναι τεράστια, κάτι που μπορεί να γίνει καλύτερα αντιληπτό κοιτάζοντας πόσο μεγάλο είναι ένα μικρό τμήμα της. Η παρακάτω εικόνα βάζει τη νέα έρευνα σε προοπτική και δείχνει μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης των δεδομένων του DECaPS2 πάνω σε μια εικόνα που δείχνει τον ουρανό. Το πλαίσιο με την κλήση είναι μια προβολή πλήρους ανάλυσης ενός μικρού τμήματος των δεδομένων DECaPS2.

Αυτό το μικρό τμήμα, παρακάτω, είναι γεμάτο με αστέρια και σύννεφα σκόνης.

Με αυτή την προοπτική, είναι σαφές σε πόσα δεδομένα έχουν πλέον πρόσβαση οι επιστήμονες.
“Πρόκειται για ένα μεγάλο τεχνικό κατόρθωμα. Φανταστείτε μια ομαδική φωτογραφία με πάνω από τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους και κάθε άτομο είναι αναγνωρίσιμο!” λέει η Debra Fischer, διευθύντρια του τμήματος Αστρονομικών Επιστημών στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
Φωτογραφίες: DECaPS2/DOE/FNAL/DECam/CTIO/NOIRLab/NSF/AURA
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Nature TTL Photographer of the Year 2023: Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των εικόνων που κέρδισαν!
- Το YouTube θα προσθέσει ΑΙ εργαλεία για να φτιάχνεις φόντο για τα βίντεο σου και να τα μεταγλωττίζεις σε άλλες γλώσσες
- Nikon Photo Contest 2023: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές με τις συγκλονιστικές εικόνες και φιλμ τους!
- Getty: Δεν δεχόμαστε εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με τα νέα AI εργαλεία της Adobe
- Το νέο Surface Laptop Studio 2 της Microsoft έχει “σχεδόν” όσα χρειάζεσαι!
- Τσακώθηκαν για μία λήψη φωτογραφίας με κίνδυνο να πέσουν στον γκρεμό [βίντεο]