H Microsoft φέρνει την εύκολη δημιουργία Hyperlapse videos από first person videos


H Microsoft φέρνει την εύκολη δημιουργία Hyperlapse videos από first person videos

Κανείς δεν θα κάτσει να δει όλο το video που έχει καταγραφεί γιατί πολύ απλά είναι λίγο βαρετό να βλέπεις όλη την διαδρομή της ανάβασης σου σε ένα βουνό.
Από την άλλη βάζοντας το video στο γρήγορο σημαίνει ότι δεν μπορείς να παρακολουθήσεις την διαδρομή λόγω του μεγάλου κουνήματος ανάμεσα στις λήψεις και ίσως να χάσεις κάποια σημαντικά κομμάτια του video που αξίζουν να τα δεις.

Την λύση φαίνεται ότι βρήκε η Microsoft, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει ένα αλγόριθμο με τον οποίο οποιοδήποτε video μπορεί να μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό Hyperlapse Time Lapse video (γνωστό και ως Stop-Motion Time-lapse ή Motion Timelapse).
Για να δημιουργήσεις κανονικά ένα Hypelapse Time Lapse video πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία μηχανή (φωτογραφική ή videocamera), ιδανικά με δυνατότητα λήψης Time Lapse και να την μετακινείς με προσοχή σε κάθε λήψη του Time Lapse, ώστε το τελικό video που μοντάρετε στον Η/Y να είναι ένα Time Lapse video σε κίνηση.

Τα Hyperlapse Time Lapse videos είναι πολύ εντυπωσιακά και επίπονα στο να γίνουν, αλλά φαίνεται ότι η Microsoft βρήκε ένα τρόπο να τα δημιουργεί από video, κάτι που ίσως σημάνει αλλαγή στον τρόπο που θα δημιουργούμε Hypelapse Time Lapse videos στο μέλλον.

Ο αλγόριθμος βρίσκεται ακόμα στην δημιουργία του αλλά το παρακάτω video θα σας δώσει μία γεύση από το τι μπορεί να κάνει, ειδικά στην σταθεροποίηση των πλάνων και στην εμφάνιση μίας ομαλής κίνησης που δεν κουράζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

HyperLapse Microsoft v

Πηγή:

Microsoft
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Πολύ εντυπωσιακο αλλα το μονο αρνητικό ειναι οτι θολώνει σε πολλά σημεια και δεν ειναι φυσική η κίνηση των ανθώπων …

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!