Έκθεση Φωτογραφίας στη γκαλερί Σκουφά


Έκθεση Φωτογραφίας στη γκαλερί Σκουφά

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Έκθεση φωτογραφίας για μια αισθητικά αποδεκτή «ΑΘΗΝΑ»

Γεώργιος Κωνσταντίνος Μαλεκάκης

Εγκαινιάζεται τη Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, στις 7.30 μ.μ. η έκθεση φωτογραφίας «ΑΘΗΝΑ» του Γεώργιου Κωνσταντίνου Μαλεκάκη στη Γκαλερί Σκουφά. Πρόκειται για μια καινοτομική ματιά που αναδεικνύει την πόλη μας και δηλώνει μια καινούρια οπτική στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τη Τρίτη 8 Απριλίου 2014.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι είναι αισθητική ανικανότητα να μην αποδέχεσαι την πόλη σου ως χώρο έμπνευσης και έκφρασης, ο Γιώργος Μαλεκάκης φωτογραφίζει την Αθήνα αποτυπώνοντας αληθινές, αντικειμενικές, καθαρές εικόνες. Απελευθερωμένος από τη θεματολογία, βασίζεται στην ικανότητα απόδοσης αισθητικής και συναισθήματος από το τίποτα. Έτσι, ανεπηρέαστος από καλλιτεχνικά και φωτογραφικά στερεότυπα της Αθήνας, ο φωτογράφος δημιουργεί μια ουσιαστική οπτική φόρμα της.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του I luv Athens project, μιας μεγαλύτερης δράσης, που επιδιώκει τη δημιουργία μιας αντικειμενικής εικόνας της Αθήνας, με στόχο την προβολή της αισθητικής της πόλης μας, απενοχοποιημένη από κοινωνικοπολιτικά και πολιτιστικά στερεότυπα.

Το προφίλ μιας πόλης διαμορφώνεται από την εικόνα που βγάζει προς τα έξω, δημιουργώντας αποδοχή, οικειοποίηση και διάθεση για εκμετάλλευση των χώρων της. Η βιομηχανία της διαφήμισης, του κινηματογράφου, της μόδας, των περιοδικών, έχει δημιουργήσει στερεότυπα πόλεων αισθητικά αποδεκτών. Η Αθήνα δεν είναι μία από αυτές. Με την προαγωγή μιας καινούριας και «καθαρής» αισθητικής, το “I luv Athens project” θα δώσει μια φρέσκια εικόνα της Αθήνας στο κοινό που ανυπομονεί να την απολαύσει!

Το project προσβλέπει στο να δημιουργήσει τις συνθήκες, να εξάψει την φαντασία και να παρέχει το αισθητικό υπόβαθρο, ώστε ο τουρίστας, ο φωτογράφος, ο ρεπόρτερ, ο δημοσιογράφος, ο καλλιτέχνης, ο κινηματογραφιστής, ο διαφημιστής, να τη χρησιμοποιεί ως φόντο. Να γίνει δηλαδή μια αισθητικά αποδεκτή πόλη, όπως της αρμόζει.

Η έκθεση «ΑΘΗΝΑ» αποτελεί εφαλτήριο του όλου project, το οποίο ψάχνει συνοδοιπόρους και από άλλες καλλιτεχνικές ρίζες, για να δείξουμε ότι η Αθήνα μας, είναι πόλη έμπνευσης.

Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, 7.30 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου – 8 Απριλίου 2014

ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673 Τηλ. 210-3643025, 210-3603541

Ώρες λειτουργίας
: Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00

e-mail: info@skoufagallery.gr website: www.skoufagallery.gr

Bιογραφικό Σημείωμα

Ο Γεώργιος Κωνσταντίνος Μαλεκάκης γεννήθηκε το 1969 στην Κυψέλη της Αθήνας. Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης και από το 1991 ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, στο χώρο της μόδας, των περιοδικών και της διαφήμισης. Στο portfolio του εντάσσονται fashion editorials στους καλύτερους τίτλους περιοδικών, καμπάνιες επώνυμων σημάτων ένδυσης με εξαγωγική δραστηριότητα, διαφημιστικά που προβλήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση με τη φωτογραφία, πραγματοποιεί και τις προσωπικές του, καλλιτεχνικές εργασίες. Έχοντας πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρία στο χώρο, εξερευνά διαρκώς καινούριους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας, με έντονη δραστηριότητα στην ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση, ενώ ασχολείται και με τον εκπαιδευτικό τομέα, πραγματοποιώντας σεμινάρια φωτογραφίας για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Δείτε μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσετε στην έκθεση:

Athens MAlekakis 1

Athens MAlekakis 2

Athens MAlekakis 3

Athens MAlekakis 4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions

Πηγή:

Skoufa Gallery
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!