Ανακοινώθηκε ο πιο φωτεινός φακός για Mirrorless μηχανές, Ibelux 40mm f/0.85


Ανακοινώθηκε ο πιο φωτεινός φακός για Mirrorless μηχανές, Ibelux 40mm f/0.85

Η Kipon ανακοίνωσε το πιο φωτεινό (και άρα πιο γρήγορο) φακό για Mirrorless μηχανές, τον Ibelux 40mm f/0.85.
Ο φακός είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Γερμανικής IB/E Optics και της Κινεζικής Shanghai Transvision και έχει σταθερό εστιακό μήκος 40mm και μέγιστο διάφραγμα f/0.85.
Αποτελείται από 10 οπτικά στοιχεία σε 8 groups και έχει διάφραγμα με 10 λεπίδες. Εστιάζει από την ελάχιστη απόσταση των 75 εκατοστών και έχει βάρος 1.2 κιλά και διάμετρο 74 χιλιοστά.

Ο Ibelux 40mm f/0.85 θα κυκλοφορήσει για μηχανές Micro Four Thirds, Sony NEX E, Fujifilm X και Canon M και αναμένεται να είναι διαθέσιμος μετά τις 25 Φεβρουαρίου του 2014, με τιμή στα 2080 δολάρια.

Ibelux 40mm

Ibelux 40mm

Δείγματα με Sony NEX-7:

Ibelux 40mm

Ibelux 40mm

Δείγμα με Fujifilm X-Pro1:

Ibelux 40mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

kipon Lenses

Πηγή:

Kipon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Ουτε ο Noctilux της Leica ετσι… Βεβαια απο οξυτητα 0 στο 0.85… Bokeh-licious!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!