Αρχεία εικόνας και Adobe Photoshop


Αρχεία εικόνας και Adobe Photoshop

Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι αρχείου εικόνας που χρησιμοποιούνται σήμερα; Πως ανοίγουμε ένα αρχείο στο Adobe Photoshop;

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από το τελευταίο μας εκπαιδευτικό video για το Photoshop και σήμερα θα σας μιλήσουμε για τους πιο γνωστούς τύπους αρχείων εικόνας και τους τρόπους που μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο στο Photoshop. JPEG, RAW, PSD, TIFF, PNG. Τι σημαίνουν και ποια τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους;

Στο pttl.gr έχουμε ως οδηγό μας την φράση που λέει ότι πριν αρχίσεις να τρέχεις πρέπει να μάθεις να περπατάς και για αυτό σκοπός μας είναι μέσω των μικρών tutorials να σας βάζουμε σιγά σιγά στον μαγικό κόσμο της επεξεργασίας εικόνας, ώστε να αποκτήσετε σταθερές βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξη σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!