NASΑ: Δημοσίευσε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Γανυμήδη, του μεγαλύτερου φεγγαριού του Δία!


NASΑ: Δημοσίευσε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Γανυμήδη, του μεγαλύτερου φεγγαριού του Δία!

Ακόμα μία φορά η NASA μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, δημοσιεύοντας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Γανυμήδη, του φεγγαριού του Δία!

To διαστημόπλοιο Juno  βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στον Δία και πρόσφατα πέρασε κοντά από τον Γανυμήδη.

Κατά το πέρασμα του αυτό, το πιο κοντινό που έχει κάνει διαστημικό σκάφος εδώ και 20 χρόνια έβγαλε δύο φοβερής ανάλυσης φωτογραφίες.

Η πρώτη βγήκε με την JunoCam Imager, δείχνοντας το μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία με μεγάλη λεπτομέρεια.

Αυτή η εικόνα του Γανυμήδη λήφθηκε από την JunoCam imager κατά τη διάρκεια του περάσματος του Juno στις 7 Ιουνίου2021. NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS

H δεύτερη είναι από την Stellar Reference Unit star κάμερα και δείχνει την επιφάνεια με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων κρατήρων, σαφώς διακριτού σκοτεινού και φωτεινού εδάφους, καθώς και μακρά δομικά χαρακτηριστικά που πιθανώς συνδέονται με τεκτονικά σφάλματα.

Η Stellar Reference Unit του Juno, είναι μια κάμερα πλοήγησης που διατηρεί το διαστημικό σκάφος σε πορεία. Η φωτογραφία που έβγαλε είναι μία ασπρόμαυρη εικόνα της σκοτεινής πλευράς του Γανυμήδη (η πλευρά που δεν βλέπει τον Ήλιο) που λούστηκε με εξασθενημένο φως διάσπαρτο από τον Δία. Η ανάλυση εικόνας κυμαίνεται από 0,37 έως 0,56 μίλια (600 έως 900 μέτρα) ανά pixel.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συλλέξαμε τη σκοτεινή εικόνα του Γανυμήδηήταν ιδανικές για μια κάμερα χαμηλού φωτισμού όπως η Stellar Reference Unit μας. Αυτό λοιπόν είναι ένα διαφορετικό μέρος της επιφάνειας από αυτό που βλέπει η JunoCam στο άμεσο ηλιακό φως. Θα είναι διασκεδαστικό να δούμε τι μπορούν να ενώσουν οι δύο ομάδες.

δήλωσε ο Heidi Becker, επικεφαλής παρακολούθησης της ακτινοβολίας του Juno στο JPL
Αυτή η εικόνα της σκοτεινής πλευράς του Γανυμήδη λήφθηκε από την κάμερα πλοήγησης Stellar Reference Unit toy Juno κατά τη διάρκεια της 7ης Ιουνίου 2021, NASA / JPL-Caltech / SwRI

Αυτό είναι το πιο κοντινό που έχει φτάσει ένα διαστημικό σκάφος σε αυτό το τεράστιο φεγγάρι εδώ και μια γενιά. Θα πάρουμε τον χρόνο μας πριν βγάλουμε επιστημονικά συμπεράσματα, αλλά μέχρι τότε μπορούμε απλά να θαυμάσουμε αυτό το ουράνιο θαύμα – το μοναδικό φεγγάρι στο ηλιακό μας σύστημα μεγαλύτερο από τον πλανήτη Ερμή.

δήλωσε ο κύριος ερευνητής του Juno, Scott Bolton από το Southwest Research Institute στο Σαν Αντόνιο.
Με τρεις γιγαντιαίες λεπίδες να εκτείνονται περίπου 20 μέτρα από το κυλινδρικό σκάφος, έξι όψεων του σώματος, το διαστημικό σκάφος Juno είναι ένα μηχανικό θαύμα, περιστρέφεται για να διατηρείται σταθερό καθώς κάνει τροχιές σε σχήμα οβάλ γύρω από τον Δία. NASAJPL-Caltech

Το διαστημικό σκάφος θα στείλει περισσότερες εικόνες από το πέρασμα του από τον Γανυμήδη τις επόμενες ημέρες.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

NASA Space Photography

Πηγή:

NASA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!