“In the heart of Africa”, Έκθεση Φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Ζήλου


“In the heart of Africa”, Έκθεση Φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Ζήλου

Στην Αθήνα παρουσιάζεται η Έκθεση Φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Ζήλου με τίτλο “In the heart of Africa”.

In the heart of Africa” Εκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Ζήλου.

Ο Κωνσταντίνος απο μικρή σχετικά ηλικία ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό σε συνδυασμό με τα ταξίδια. Δεδομένων των βιωμάτων του, δεν θα αργούσε να φτάσει και στην Αφρική. Ο Κωνσταντίνος είναι φοιτήτης σχεδιασμού κόμικ και έχει πειραματιστεί αρκετά, με ποικίλες μορφές τέχνης. Μια από αυτές είναι και η φωτογραφία.

Η έκθεση αποτελεί ένα βιωματικό φωτορεπορτάζ μέσα από τον φωτογραφικό φακό του, διασχίζοντας τέσσερις Αφρικάνικες χώρες, ξεκινώντας από την Ουγκάντα, συμμετέχοντας στο ποδηλατικό προτζεκτ Cairo2CapeTown*. Στις φωτογραφιες αποτυπώνεται η καθημερινότητα, ο τρόπος ζωης των ανθρώπων και ο φυσικός πλούτος των περιοχών.

Μέσα από πορτρέτα και τοπία μας μεταφέρει με τις εικόνες αυτές σε άλλη ήπειρο , σε εναν άλλο πολιτισμό, πολύ διαφορετικό από τα δυτικά δεδομένα. Τα χρώματα, τα χαμόγελα, τα παραδοσιακά τους ρούχα σε φέρνουν λίγο πιο κοντά στην ανεξερεύνιτη για πολλούς ήπειρο. Μια ενδοσκόπηση στην καρδια της Αφρικης, διασχιζοντας κυρίως με ποδήλατο την Oυγκαντα , την Ρουαντα , το Μπουρουντι καταλήγοντας στην Τανζανία και τον Κωνσταντίνο Ζήλο να βρίσκεται πάλι στην Αθήνα για να μας ταξιδέψει μαζί του, προετοιμάζοντας και το επόμενο του ταξίδι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 07/01/2017 στον χώρο της ομάδας Chimeres στην οδό Πανεπιστημίου 64 στον 7ο όροφο.

Η έκθεση θα διαρκέσει για τα Σαββατοκύριακα 7-8 και 14-15 Ιανουαρίου 2017 και ώρες 18:00 – 22:00.

Είσοδος δωρεάν.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/421387348252056/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!