H Ινδία είναι η πρώτη χώρα που προσσεληνώθηκε στο Νότιο Πόλο της Σελήνης!

Η Ινδία τα κατάφερε (σε αντίθεση με τη Ρωσία της οποία το σκάφος συνετρίβη στη Σελήνη) και κατέβασε το δικό της διαστημικό όχημα στη Σελήνη.
Η Ινδία είναι η τέταρτη χώρα που προσσεληνώνεται στη Σελήνη μετά τις Η.Π.Α., την Κινά και τη Σοβιετική Ένωση και η πρώτη που φτάνει στον ανεξερεύνητο Νότιο Πόλο της Σελήνης. Η περιοχή του νότιου πόλου θεωρείται περιοχή σημαντικού επιστημονικού και στρατηγικού ενδιαφέροντος για τα έθνη που ταξιδεύουν στο διάστημα, καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η περιοχή φιλοξενεί πάγο. Το νερό, παγωμένο σε κρατήρες, θα μπορούσε να μετατραπεί σε καύσιμο πυραύλων ή ακόμα και σε πόσιμο νερό για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές.
Καθώς το Chandrayaan-3 πλησίαζε το φεγγάρι, οι κάμερές του κατέγραψαν φωτογραφίες.
Το σεληνιακό σκάφος της Ινδίας αποτελείται από τρία μέρη: ένα lander, ένα rover και μια μονάδα πρόωσης, που παρείχαν στο διαστημόπλοιο όλη την ώθηση που απαιτείται για να διασχίσει τα 384.400 χιλιόμετρα μεταξύ της Σελήνης και της Γης.
Το σκάφος προσεδάφισης – lander, που ονομάζεται Vikram, μαζί με το Pragyan, ένα μικρό, εξάτροχο ρόβερ που θα αναπτυχθεί κατεβαίνοντας από μια ράμπα προσεληνώθηκε στη σεληνιακή επιφάνεια λίγο μετά τις 15:30 ώρα Ελλάδας. Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας, ή ISRO, επιβεβαίωσε ότι είχε δημιουργήσει αμφίδρομη επικοινωνία με το διαστημόπλοιο και μοιράστηκε τις πρώτες εικόνες της επιφάνειας που τραβήχτηκαν κατά την τελική κάθοδο του προσεδάφισης.
Chandrayaan-3 Mission:
— ISRO (@isro) August 23, 2023
Updates:
The communication link is established between the Ch-3 Lander and MOX-ISTRAC, Bengaluru.
Here are the images from the Lander Horizontal Velocity Camera taken during the descent. #Chandrayaan_3#Ch3 pic.twitter.com/ctjpxZmbom
Την Τετάρτη, περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν για να δουν ζωντανά την προσελήνωση.
Σύμφωνα με το CNN περισσότερες από δώδεκα χώρες έχουν σχέδια για αποστολές στο φεγγάρι τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας αποστολής από τη διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας που αναμένεται να απογειωθεί αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν επίσης να στείλουν τρία εμπορικά σεληνιακά σκάφη στο φεγγάρι ξεκινώντας ήδη από φέτος, ενώ η NASA συνεχίζει να εργάζεται για την αποστολή Artemis III, η οποία θα μπορούσε να επαναφέρει τους αστροναύτες στη Σελήνη το 2025.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Nikon Photo Contest 2023: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές με τις συγκλονιστικές εικόνες και φιλμ τους!
- Getty: Δεν δεχόμαστε εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με τα νέα AI εργαλεία της Adobe
- Το νέο Surface Laptop Studio 2 της Microsoft έχει “σχεδόν” όσα χρειάζεσαι!
- Τσακώθηκαν για μία λήψη φωτογραφίας με κίνδυνο να πέσουν στον γκρεμό [βίντεο]
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Απονομή βραβείων και έκθεση βραβευμένων φωτογραφιών της 30th FIAP Colour Biennial Greece 2023
- Πρόσκληση για ανοιχτή φωτογράφιση της θεατρικής παράστασης “Ο κύκλος με την κιμωλία”