Νέα ιστορική φωτογραφία: Το Ingenuity φωτογράφισε το Perseverance Rover από τον αέρα του Άρη

Ο μήνας του Ingenuity Mars Helicopter συνεχίζεται καθώς το ελικόπτερο της NASA πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου την τρίτη του πτήση και σήμερα θα κάνει την τέταρτη.
Η αποστολή του Ingenuity μέχρι στιγμής έχει στεφτεί με επιτυχία, τουλάχιστον όσο αφορά τους τεχνικούς στόχους!
Η ομάδα του Ingenuity είχε τρεις στόχους να επιτύχει για να κηρύξει την επίδειξη τεχνολογίας ως απόλυτη επιτυχία: Ο πρώτος στόχος επιτευχθεί πριν από περίπου έξι χρόνια, όταν η ομάδα πραγματοποίησε, στον θάλαμο διαμέτρου 25 ποδιών της JPL, ελεγχόμενη πτήση σε συνθήκες που προσομοίαζαν την ατμόσφαιρα του Άρη. Ο δεύτερος στόχος – να πετάξει το ελικόπτερο στον Άρη – επιτεύχθηκε όταν το Ingenuity πέταξε για πρώτη φορά στις 19 Απριλίου. Η ομάδα ξεπέρασε τον τελευταίο σημαντικό στόχο με την τρίτη πτήση, όταν το Ingenuity ανέβηκε 16 πόδια (5 μέτρα), πετώντας με ταχύτητα από 164 πόδια (50 μέτρα) και πίσω με τελική ταχύτητα 6,6 πόδια ανά δευτερόλεπτο (2 μέτρα ανά δευτερόλεπτο).
«Όταν το Ingenuity προσεδαφίστηκε πάλι, μετά από την τρίτη πτήση, ξέραμε ότι είχαμε συγκεντρώσει περισσότερα από αρκετά δεδομένα για να βοηθήσουμε τους μηχανικούς να σχεδιάσουν μελλοντικές γενιές ελικοπτέρων για τον Άρη. Τώρα σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το εύρος της ταχύτητας και της διάρκειας πτήσης για να αποκτήσουμε περαιτέρω γνώσεις απόδοσης.
δήλωσε ο J. “Bob” Balaram, επικεφαλής μηχανικός του Ingenuity στην JPL
Κατά την τρίτη πτήση έχουμε την πρώτη ιστορική εναέρια φωτογραφία, που βγάζει ένα ελικόπτερο, ένα άλλο όχημα, σε ένα άλλο πλανήτη.


Η σημερινή τέταρτη πτήση έχει στόχο να δείξει την πιθανή αξία αυτής της εναέριας προοπτικής. Η δοκιμή πτήσης θα ξεκινήσει με το Ingenuity να ανεβαίνει σε υψόμετρο 16 πόδια (5 μέτρα) και στη συνέχεια να κατευθύνεται νότια, πετώντας πάνω από βράχους, αμμόλοφους και μικρούς κρατήρες για 276 πόδια (84 μέτρα). Καθώς πετά, θα χρησιμοποιήσει την κάμερα πλοήγησης προς τα κάτω για να συλλέγει εικόνες της επιφάνειας κάθε 4 πόδια (1,2 μέτρα), από εκείνο το σημείο μέχρι να διανύσει συνολικά τα 436 πόδια (133 μέτρα). Στη συνέχεια, το Ingenuity θα αιωρηθεί και θα τραβήξει φωτογραφίες με την έγχρωμη κάμερα πριν επιστρέψει στο Wright Brothers Field.
Για να επιτύχουμε την απαραίτητη απόσταση για αυτήν την ανιχνευτική πτήση, θα σπάσουμε τα ρεκόρ της τρίτης πτήσης. Αυξάνουμε τον χρόνο που είμαστε στον αέρα από 80 δευτερόλεπτα σε 117, αυξάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα πτήσης από 2 μέτρα ανά δευτερόλεπτο σε 3,5 (4,5 mph σε 8) και υπερδιπλασιάζουμε το συνολικό μας εύρος.
δήλωσε ο Johnny Lam, εφεδρικός πιλότος για το ελικόπτερο Ingenuity Mars στην JPL.
* στην αρχική φωτογραφία του άρθρου βλέπουμε το ελικόπτερο Ingenuity Mars της NASA να αιωρείται κατά την τρίτη πτήση του στις 25 Απριλίου 2021, όπως φαίνεται από την αριστερή κάμερα πλοήγησης του Perseverance Rover.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Οι Marius και Andra Drăgan στο Capture Convention!
- Ο Nick Ut απαντά στις κατηγορίες για την λήψη της πιο γνωστής φωτογραφίας του Πολέμου του Βιετνάμ
- Χορηγία του Getty Images για δημιουργούς εικόνων που θα ασχοληθούν με την αναπηρία στον επαγγελματικό χώρο
- Η Western Digital και η SanDisk Διαχωρίζονται Ξανά σε Ανεξάρτητες Εταιρείες
- Η Fujifilm Ανακοινώνει Νέα Παγκόσμια Συνεργασία με το FINAL FANTASY XIV Online
- Συγκλονιστικό Βίντεο Δείχνει Μια Φάλαινα Να Καταπίνει Καγιάκερ