Ο αλγόριθμος του Instagram προωθεί και συνδέει τεράστιο δίκτυο παιδόφιλων


Ο αλγόριθμος του Instagram προωθεί και συνδέει τεράστιο δίκτυο παιδόφιλων

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι ο αλγόριθμος του Instagram συνδέει και προωθεί ενεργά παιδόφιλους που αναθέτουν και πωλούν παράνομο σεξουαλικό περιεχόμενο για ανήλικους, στην εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η Wall Street Journal σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης Amherst, οι αλγόριθμοι του Instagram έχουν δώσει χώρο σε ένα “τεράστιο” δίκτυο παιδόφιλων που αναζητούν περιεχόμενο και δραστηριότητα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

“Οι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν εδώ και καιρό το διαδίκτυο, αλλά σε αντίθεση με τα φόρουμ και τις υπηρεσίες μεταφοράς αρχείων που απευθύνονται σε άτομα που έχουν ενδιαφέρον για παράνομο περιεχόμενο, το Instagram δεν φιλοξενεί απλώς αυτές τις δραστηριότητες. Οι αλγόριθμοί του τις προωθούν”, αναφέρει η Wall Street Journal.

“Το Instagram συνδέει τους παιδόφιλους και τους καθοδηγεί σε πωλητές περιεχομένου μέσω συστημάτων συστάσεων που υπερέχουν στο να συνδέουν όσους μοιράζονται εξειδικευμένα ενδιαφέροντα”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακαδημαϊκοί από το Παρατηρητήριο Διαδικτύου του Στάνφορντ και το Εργαστήριο Διάσωσης του UMass μπόρεσαν να βρουν γρήγορα “κοινότητες μεγάλης κλίμακας που προωθούν την εγκληματική σεξουαλική κακοποίηση”.

Οι ερευνητές ήταν σε θέση να βρουν παράνομο σεξουαλικό περιεχόμενο για ανηλίκους στο Instagram χρησιμοποιώντας hashtags όπως #pedowhore, #preteensex και #pedobait.

Το Παρατηρητήριο Διαδικτύου του Στάνφορντ χρησιμοποίησε τέτοια hashtags που συνδέονταν απροκάλυπτα με το σεξ ανηλίκων για να βρει 405 πωλητές αυτού που οι ερευνητές χαρακτήρισαν “αυτοδημιούργητο” υλικό παιδικού σεξ – ή λογαριασμούς που φέρονται να διαχειρίζονται τα ίδια τα παιδιά, κάποια από τα οποία έλεγαν ότι ήταν μόλις 12 ετών.

Αφού δημιούργησαν δοκιμαστικούς χρήστες και είδαν έναν μόνο λογαριασμό, κατακλύστηκαν αμέσως από “προτεινόμενες για εσάς” συστάσεις πιθανών πωλητών και αγοραστών υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) στο Instagram, μαζί με λογαριασμούς που συνδέονταν με ιστότοπους περιεχομένου εκτός πλατφόρμας.

Προσέφεραν “μενού” περιεχομένου για τους χρήστες προς αγορά ή ανάθεση, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και εικόνων αυτοτραυματισμού και κτηνοβασίας.

Η Meta αναφέρει ότι έχει συστήσει μια εσωτερική ομάδα εργασίας για να διερευνήσει τα ζητήματα που αναφέρθηκαν στην έκθεση της Wall Street Journal.

“Η εκμετάλλευση των παιδιών είναι ένα φρικτό έγκλημα”, δηλώνει η Meta στο δημοσίευμα. “Διερευνούμε συνεχώς τρόπους για να αμυνθούμε ενεργά ενάντια σε αυτή τη συμπεριφορά”.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Meta λέει ότι έχει καταργήσει 27 δίκτυα παιδόφιλων και σχεδιάζει περισσότερες απομακρύνσεις.

Από το δημοσίευμα της Journal, η εταιρεία λέει ότι έχει μπλοκάρει χιλιάδες hashtags που σεξουαλικοποιούν παιδιά και περιόρισε τα συστήματά της από το να συνιστούν στους χρήστες να αναζητούν όρους που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση.

Η Meta αναφέρει επίσης ότι εργάζεται για να αποτρέψει τα συστήματά της από το να συστήνουν σε ενήλικες που είναι δυνητικά παιδόφιλοι να συνδέονται μεταξύ τους ή να αλληλεπιδρούν ο ένας με το περιεχόμενο του άλλου.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Instagram Meta social media

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!