Το Instagram έφτασε τους 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα


Το Instagram έφτασε τους 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα

Ήταν το 2010 όταν μία ιδιαίτερη εφαρμογή εμφανίστηκε στα smartphones, με την οποία ο χρήστης μπορούσε να μοιραστεί με τον κοινωνικό του περίγυρο τις φωτογραφίες που τραβούσε με την κάμερα του smartphone του, αφού πρώτα τις επεξεργαζόταν με τα ιδιαίτερα φίλτρα που του παρεχόταν.   Το όνομα της εφαρμογής, Instagram και λίγους μήνες αφού έφτασε τα 100 εκατομμύρια εγγραμμένους χρήστες το 2012 αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.

Τον Δεκέμβριο του 2012 η λάθος διατύπωση κάποιων αλλαγών που προσπάθησε το Instagram να κάνει στην πολιτική διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των εικόνων που συγκέντρωνε έφεραν τριγμούς και οδήγησε στην καταστροφική αποχώρηση-διαμαρτυρία χιλιάδων χρηστών του.

Παρόλα αυτά το Instagram ανακοίνωσε ότι πριν λίγες ημέρες έφτασε τους 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα.  Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν την δημοφιλή εφαρμογή για να μοιραστούν τις εικόνες τους με τους φίλους τους.  Ο συνιδρυτής του Instagram Kevin Systrom δήλωσε σχετικά ότι η επιτυχία αυτή δείχνει ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ενωθεί σε μία κοινότητα που καταγράφει καθημερινά τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο και να είμαστε πιο συνδεδεμένοι μέσω των φωτογραφιών που βλέπουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Facebook Instagram
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!