International Landscape Photographer Of The Year


International Landscape Photographer Of The Year

Οι Peter Eastway, David Evans και Nathan Oxley μοιράζονται ένα κοινό πάθος για τη φωτογραφία τοπίου και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα διαγωνισμό που να μην περιορίζεται στην απονομή βραβείων στις καλύτερες συμμετοχές. Ο σκοπός τους είναι να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις 101 καλύτερες εικόνες τοπίου της χρονιάς σε μία πολυτελή σκληρόδετη έκδοση που θα κάνει το γύρο του κόσμου. Το λεύκωμα θα είναι διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή, με τη δυνατότητα για δωρεάν απόκτησή του (free download).

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τον International Landscape Photographer of the Year ο οποίος, εκτός από τον τίτλο θα κερδίσει 5.000 δολάρια. Θα βραβευτεί επίσης η καλύτερη φωτογραφία η οποία, εκτός από τον τίτλο International Landscape Photograph of the Year θα κερδίσει 2.000 δολάρια. Υπάρχουν ακόμα η δεύτερη και η τρίτη θέση για κάθε ένα από τους παραπάνω τίτλους, που θα κερδίσουν 1.000 και 500 δολάρια αντίστοιχα.
Παράλληλα, υπάρχουν και κάποια ειδικά βραβεία:
– The Lone Tree Award
– The Fuzzy Water Award
– The Jetty Award
– The Sunset Award
– The Hot Location Award – Iceland
Οι νικητές των ειδικών βραβείων θα κερδίσουν τον αντίστοιχο τίτλο και μία μεγάλη εκτύπωση του έργου τους, πλάτους 1 μέτρου. Φυσικά οι φωτογραφίες όλων των νικητών θα συμπεριληφθούν στις 101 καλύτερες του διαγωνισμού, ενώ όλοι τους θα κερδίσουν επίσης από ένα αντίτυπο του λευκώματος.

Ο διαγωνισμός έχει ένα ιδιαίτερο σύστημα κατάταξης των συμμετοχών. Κάθε φωτογραφία κρίνεται από 5 διαφορετικούς κριτές ο καθένας εκ των οποίων βαθμολογεί με άριστα το 100. Έτσι, η συνολική βαθμολογία της κάθε συμμετοχής μπορεί να φτάσει έως και το 500/500.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους φωτογράφους, επαγγελματίες και μη, ενώ δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στις φωτογραφίες με τις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Το κόστος συμμετοχής είναι 25 δολάρια ανά φωτογραφία για τις πρώτες 3, ενώ αν στείλετε συνολικά 4 εικόνες θα σας κοστίσει συνολικά 80 δολάρια (και για κάθε επιπλέον εικόνα άλλα 20 δολάρια). Αξίζει να σημειώσουμε ότι για να συμμετάσχετε στην ανάδειξη του International Landscape Photographer of the Year χρειάζεται να στείλετε τουλάχιστον τέσσερις φωτογραφίες σας, ενώ για τα υπόλοιπα βραβεία δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορείτε να πάρετε μέρος έως τις 30 Μαΐου 2014 και οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2014. Μην παραλείψετε να διαβάσετε τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής αλλά και τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Competitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!