Ολοκληρώθηκαν τα International Loupe Awards 2013 με την ανακοίνωση όλων των νικητών τους


Ολοκληρώθηκαν τα  International Loupe Awards 2013 με την ανακοίνωση όλων των νικητών τους

Έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία του φετινού διαγωνισμού, μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση των νικητών της κατηγορίας Open Awards. Υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω προβλημάτων σχετικών με τον κανονισμό του διαγωνισμού, στο κομμάτι του που αφορά την κατάταξη των συμμετεχόντων σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφους. Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού αποφάσισαν να απονεμηθούν τα βραβεία κανονικά, αλλά έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες που θα εγγυηθούν την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον επόμενο διαγωνισμό περιμένουμε να είναι αυστηρότεροι.

Στην κατηγορία Open Awards ο μεγάλος νικητής είναι ο Marc Carter από τη Νέα Ζηλανδία, με τη φωτογραφία του που κέρδισε επίσης την πρώτη θέση, στην υπο-κατηγορία Commercial Advertising & Fashion. Ο Mark δημιούργησε αυτή την εικόνα χρησιμοποιώντας χιλιάδες καρέ και πολλές τεχνικές γνώσεις. Στην κατηγορία Amateur Awards η μεγάλη νικήτρια είναι η Lori Cicchini από την Αυστραλία, η οποία ήρθε τέταρτη στην υπο-κατηγορία People & Portrait με τη φωτογραφία της. Η Lori δημιούργησε αυτή την εξαιρετική εικόνα στα πλαίσια της πτυχιακής της στη διάρκεια των φωτογραφικών της σπουδών και, όπως λέει η ίδια, εμπνεύστηκε τη λήψη από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Game of Thrones”.

Η κατανομή των συμμετοχών στο φετινό διαγωνισμό International Loupe Awards 2013, ήταν αρκετά διαφορετική από τους προηγούμενους, καθώς διαφοροποιήθηκαν οι χώρες προέλευσης των διαγωνιζόμενων. Έτσι φέτος το 38% των συμμετοχών προερχόταν από την Αυστραλία, το 19% από τις ΗΠΑ, το 13% από τη Μαλαισία, το 10% από τη Σιγκαπούρη και το υπόλοιπο από τον υπόλοιπο πλανήτη. Παραδοσιακά, ο διαγωνισμός δεχόταν περισσότερες συμμετοχές από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και όπως είναι φυσικό αυτό αντανακλάται και στις φωτογραφίες που διακρίθηκαν. Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και φέτος και οι συμμετοχές των 1.060 φωτογράφων ξεπέρασαν τις 4.000.

Δείτε τις φωτογραφίες των δύο μεγάλων νικητών και τις 3 κορυφαίες φωτογραφίες για κάθε μία από τις 3 υποκατηγορίες Illustrative, Landscape και People & Portrait των Amateur Awards:

Open Awards, Νικητής Κατηγορίας, Marc Carter, Νέα Ζηλανδία

Loupe Awards 2013 1 Commercial

Amateur Awards, Νικήτρια Κατηγορίας, Lori Cicchini, Αυστραλία

Loupe Awards 2013 AMATEUR BIG WINNER people mesa

Amateur Awards

Κατηγορία: Illustrative

1η Θέση: Adrian Donoghue (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 1 Illustrative 1

2η Θέση: Kimberley Munro (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 2 Illustrative 2

3η Θέση: Kimberley Munro (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 3 Illustrative 3

Δείτε τους 50 φιναλίστ της κατηγορίας εδώ.

Κατηγορία: Landscape

1η Θέση: Az Jackson (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 4 Landscape 1

1η Θέση: Ben Coope (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 5 Landscape 2

1η Θέση: Lee Henley (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 6 Landscape 3

Δείτε τους 50 φιναλίστ της κατηγορίας εδώ.

Κατηγορία: People & Portrait

1η Θέση: Michelle Joyce (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 7 people 1

1η Θέση: Laney Edey (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 8 people 2

1η Θέση: Kimberley Munro (Αυστραλία)

Loupe Awards 2013 9 people 3

Δείτε τους 50 φιναλίστ της κατηγορίας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!