Προσοχή στις iOS συσκευές, ενώ φαίνονται απενεργοποιημένες οι χάκερς τις χρησιμοποιούν!


Προσοχή στις iOS συσκευές, ενώ φαίνονται απενεργοποιημένες οι χάκερς τις χρησιμοποιούν!

Κακόβουλο λογισμικό επιτρέπει στους χάκερς να χρησιμοποιούν την κάμερα και το μικρόφωνο iOS συσκευής, ενώ φαίνεται απενεργοποιημένη.

Όταν μια συσκευή iOS έχει κάποιο κακόβουλο λογισμικό, ο τρόπος για να αφαιρεθεί είναι να κάνεις επανεκκίνηση τη συσκευή σου.

Όμως ερευνητές ασφαλείας από την Zec0ps έχουν επινοήσει ένα τρόπο, όπου σύμφωνα με αυτούς ενώ φαίνεται πως η συσκευή έχει κλείσει και έχει κάνει επανεκκίνηση, οι χακερς έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα, διατηρώντας έτσι μια ζωντανή σύνδεση ανάμεσα στη συσκευή και τον χακερ. Ο κίνδυνος είναι οτι εφόσον η συσκευή δεν απενεργοποιείτε πραγματικά, το κακόβουλο λογισμικό παραμένει στη συσκευή επ’αόριστο, έτσι συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τη συσκευή σου κανονικά ενώ μπορεί να είναι χακαρισμένο.

Η επίθεση αυτή ονομάστηκε «NoReboot»

Ερευνητές ασφαλείας από τη ZecOps έχουν αναπτύξει ένα εργαλείο σαν δούρειο ίππο, το όποιο εισχωρεί στο λογισμικό του iOS και τα προγράμματα που τρέχουν στο υπόβαθρο, ενώ φαίνεται πως η συσκευή έχει εκτελέσει την απενεργοποίηση.Ουσιαστικά αυτό το εργαλείο διακόπτει την προσπάθεια τερματισμού λειτουργίας του χρήστη και κάνει μια συσκευή να φαίνεται σαν να έχει κλείσει. Δεν ανταποκρίνεται στην επανεκκίνηση του χρήστη και φαίνεται να λειτουργεί όπως μια συσκευή που είναι απενεργοποιημένη. Ωστόσο, ο τερματισμός δε συνέβη ποτέ πραγματικά, επομένως το τηλέφωνό σας μπορεί να παρακολουθείται εξ αποστάσεως και να στέλνει δεδομένα.

Το εργαλείο αυτό δείχνει ακόμη και τον τυπικό περιστρεφόμενο τροχό που υποδεικνύει ότι ένα συμβάν τερματισμού λειτουργίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι η συσκευή περνάει από πλήρη προσομοίωση τερματισμού λειτουργίας και επανεκκίνησης, χωρίς ο χρήστης να καταλάβει τίποτα. Με αυτό το τρόπο ο χρήστης θεωρεί οτι ο τερματισμός ‘έχει γίνει.

Αν παρακολουθήσετε το παραπάνω βίντεο θα δείτε οτι υπάρχουν και κάποια στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσου να καταλάβετε αν η συσκευή σας είναι χακαρισμένη. Για παράδειγμα, αν κατά την εκκίνηση της συσκευής δε σας ζητηθεί κωδικός, κάτι δεν πάει καλά.

Όπως και να έχει αν έχετε αμφιβολίες για την οποιαδήποτε συσκευή σας κάλο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

iOS iphone

Πηγή:

DPReview

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!