H Irix παρουσιάζει το νέο σύστημα φίλτρων Edge 100


H Irix παρουσιάζει το νέο σύστημα φίλτρων Edge 100

Η Ελβετική Irix ανακοίνωσε το νέο της σύστημα για φίλτρα διαστάσεων 100x100mm και 100x150mm, με την ονομασία Irix Edge 100.

Το σύστημα αποτελείται από ένα κρατητή φίλτρων, τον IFH-100, σχεδιασμένο για φίλτρα των 100mm, ο οποίος είναι συμβατός με τον Irix 15mm f/2.4.

Ο κρατητής, κατασκευασμένος από κράμα αλουμινίου, είναι ο πιο ελαφρύς στην κατηγορία του και μπορεί να δεχτεί δύο φίλτρα χωρίς να παρουσιάζεται βινιέτα στις φωτογραφίες. Επιπλέον μπορεί να περιστρέφεται ώστε να χρησιμοποιείται εύκολα ένα πολωτικό ή ένα graduated φίλτρο.

Η Irix έχει σκοπό να παρουσιάσει φίλτρα πάχους 2 χιλιοστών σε διαστάσεις 100x100mm και 100x150mm, κυρίως ND (100x150mm:ND4, ND8, ND16 – 100x100mm: ND32, ND128, ND1000, ND1000K), ND Graduated και πολωτικά, ενώ θα υπάρξει και ειδικό φίλτρο για την μείωση της φωτορύπανσης. Ακόμα θα υπάρξει και ειδικός προσαρμογέας για φίλτρα από 67mm μέχρι 82mm.

Τα νέα φίλτρα θα έχουν επιστρώσεις για μείωση των αντανακλάσεων, καλύτερα χρώματα και υψηλή αντίθεση στις φωτογραφίες, ενώ θα είναι ανθεκτικά σε νερό και λάδι.

Προς το παρόν δεν έχουμε τη διαθεσιμότητα και την τιμή των μερών του νέου συστήματος, το οποίο θα βρίσκεται στο booth της εταιρείας, στη Photo Plus Expo της Νέας Υόρκης, από τις 26 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Irix
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!