Η νέα εικόνα του James Webb, δείχνει έναν μακρινό σπειροειδή γαλαξία με εκπληκτική λεπτομέρεια!


Η νέα εικόνα του James Webb, δείχνει έναν μακρινό σπειροειδή γαλαξία με εκπληκτική λεπτομέρεια!

Η NASA δημοσίευσε μια νέα εικόνα του James Webb, με έναν πολύ μακρινό σπειροειδή γαλαξία που ξεχωρίζει με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb μας χαρίζει μια ακόμη εκπληκτική εικόνα. Αυτή τη φορά βλέπουμε ένα πλήθος από γαλαξίες σε διάφορες αποστάσεις. Ξεχωρίζει όμως ο μεγάλος σπειροειδής γαλαξίας που βρίσκεται στο κάτω μέρος της εικόνας με ονομασία LEDA 2046648. Προσέξτε πόσο καθαρά φαίνεται. Είναι ορατοί οι σπειροειδείς βραχίονες του. Αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας είναι πολύ εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο εν λόγω γαλαξίας ο οποίος βρίσκεται στον αστερισμό του Ηρακλή, απέχει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο έτη φωτός από τη Γη. Δείτε την εικόνα παρακάτω:

Η συγκεκριμένη εικόνα καταγράφτηκε την ώρα που το τηλεσκόπιο παρατηρούσε τον λευκό νάνο WD1657+343, προκειμένου το JWST να καλιμπράρει την κάμερα NIRCam και τον Φασματογράφο χωρίς σχισμές (NIRISS). Η φασματοσκοπία χωρίς σχισμή είναι αστρονομική φασματοσκοπία που γίνεται χωρίς μια μικρή σχισμή, για να επιτρέπεται η διάθλαση μόνο του φωτός από μια μικρή περιοχή. Η εικόνα αυτή, προσφέρει μια βαθύτερη άποψη της ιστορίας του σύμπαντος, καθότι βλέπουμε επίσης μια σειρά από άλλους γαλαξίες και αστέρια, τα οποία πάντα απεικονίζονται με τις χαρακτηριστικές 6 ακτίνες περίθλασης από το James Webb. Την τράβηξε η κάμερα NIRCam που απεικονίζει στο κοντινό υπέρθυρο φάσμα (NIRCam: Near-InfraRed Camera).

Ένας από τους κύριους στόχους του JWST είναι να παρατηρήσει πολύ μακρινούς γαλαξίες, προκειμένου να κοιτάξει πίσω στο χρόνο, την περίοδο που το σύμπαν ήταν ακόμη στην πρώτη φάση του (λίγο μετά το Big Bang, το οποίο συνέβη περίπου πριν από 13,8 δισεκατομμύρια έτη φωτός). Οι αστρονόμοι μπορούν να συγκρίνουν τη δομή αυτών των μακρινών και αρχαίων γαλαξιών, με αυτούς που βλέπουμε πιο κοντά, στο δικό μας γαλαξιακό σμήνος, που υπάρχουν σε μια πιο σύγχρονη εποχή του σύμπαντος. Η σύγκριση αυτή, θα μπορούσε να βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς οι γαλαξίες μεγάλωσαν, για να σχηματίσουν τη δομή που βλέπουμε στο σύμπαν σήμερα. Επιπλέον, το φως από τους μακρινούς γαλαξίες, βοηθά στην αποκάλυψη της χημικής τους σύστασης.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Esawebb Space
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!