Η ιδιωτική διαστημική αποστολή Hakuto-R της Ιαπωνίας, κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες της Γης!


Η ιδιωτική διαστημική αποστολή Hakuto-R της Ιαπωνίας, κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες της Γης!

Η διαστημική αποστολή Hakuto-R της Ιαπωνίας, κατέγραψε εκπληκτικές εικόνες του πλανήτη μας μετά την εκτόξευσή της στο διάστημα.

Μετά από δύο αναβολές, η Ιαπωνική διαστημική αποστολή Hakuto-R (της ispace Inc), απογειώθηκε επιτέλους χωρίς περαιτέρω προβλήματα από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Μέχρι σήμερα, μόνοι οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα έχουν πραγματοποιήσει ελεγχόμενες προσσεληνώσεις, ενώ καμία ιδιωτική εταιρεία δεν έχει φτάσει στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX εκτοξεύει την αποστολή HAKUTO-R, στις 11 Δεκεμβρίου 2022 στο Cape Canaveral της Φλόριντα.

Η ispace δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες που τραβήχτηκαν από το μικρό διαστημικό σκάφος Hakuto-R που βρίσκεται μετά την επιτυχημένη εκτόξευση, καθοδόν προς τη Σελήνη. Μία από αυτές, δείχνει την απίστευτη θέα με τον πλανήτη μας, όπως φαίνεται από το σκάφος. Η ispace αναφέρει το εξής:

Οι αρχικές εργασίες στο Κέντρο Ελέγχου Αποστολών (MCC) συνεχίζονται. Εν τω μεταξύ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μια άλλη εικόνα από το σκάφος. Στη φωτογραφία βλέπουμε τη Γη κατά το δεύτερο στάδιο μετά την εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX, που λήφθηκε περίπου δύο λεπτά μετά τον διαχωρισμό.

Δείτε μια ακόμη λήψη της Γης από το διαστημικό σκάφος Hakuto-R, αλλά από αρκετά μεγαλύτερη απόσταση αυτή τη φορά:

Η Yuriko Takeda, μία 28χρονη εργαζόμενη σε μια εταιρεία ηλεκτρονικών που παρευρέθηκε σε μια συγκέντρωση στο Τόκιο που παρακολούθησαν την εκτόξευση, αναφέρει:

Είμαι τόσο χαρούμενη. Μετά από επανειλημμένες καθυστερήσεις, είναι καλό που είχαμε μια σωστή εκτόξευση σήμερα.

Για την ιστορία, το όνομα Hakuto (άσπρο κουνέλι) έχει παρθεί από την ιαπωνική μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ένα άσπρο κουνέλι ζει στο φεγγάρι. Το σκάφος της αποστολής αυτής, θα ακολουθήσει μια μεγάλη διαδρομή μέχρι τη Σελήνη προκειμένου να εξοικονομηθούν καύσιμα. Λίγο πριν επιχειρήσει την κρίσιμη προσσελήνωση που θα γίνει τον Απρίλιο, θα απελευθερώσει έναν μικρό δορυφόρο της NASA που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα χρησιμοποιήσει μια υπέρυθρη κάμερα για να αναζητήσει περιοχές με πάγο στο υπέδαφος.

Στη συνέχεια, η σεληνάκατος M1 θα απελευθερώσει δύο μικρά ρομπότ, ένα πολύ μικρό δίτροχο ρομπότ σε μέγεθος μπάλας του τένις, το οποίο ανέπτυξε η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία JAXA, και ένα λίγο μεγαλύτερο τετράτροχο ρομπότ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η ispace ελπίζει ότι από το 2025 θα μεταφέρει εμπορικά φορτία στη Σελήνη στο πλαίσιο συμβολαίου που έχει ήδη συνάψει με τη NASA, ενώ το 2040 φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μια σεληνιακή αποικία.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.