Jessops: σχεδόν οι μισοί Βρετανοί έχουν χάσει ψηφιακές φωτογραφίες


Jessops: σχεδόν οι μισοί Βρετανοί έχουν χάσει ψηφιακές φωτογραφίες

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι για την απώλεια των ψηφιακών φωτογραφιών, κάθε ένας από τους οποίους συγκεντρώνει από 20%. Ο πρώτος είναι η απώλεια/καταστροφή συσκευών και ο δεύτερος η κατά λάθος διαγραφή τους.

Επιπλέον περίπου το 12% έχει χάσει ψηφιακές φωτογραφίες εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας, για παράδειγμα παλιές ψηφιακές φωτογραφίες που δεν είναι συμβατές με τις νέες τεχνολογίες.

Από το σύνολο των Βρετανών μόλις το 8% τυπώνουν τουλάχιστον μία φωτογραφία το μήνα, με το 21% να παραδέχεται ότι δεν έχει τυπώσει ποτέ ούτε μία.

Ο CEO της Jessops, Neil Old δήλωσε: “Για πολλούς από εμάς, οι πιο σημαντικές φωτογραφίες είναι οι οικογενειακές, των φίλων και σημαντικών γεγονότων. Είναι εντυπωσιακό ότι τόσοι πολλοί από εμάς έχουν χάσει μερικές από τις πολύτιμες ψηφιακές φωτογραφίες, ενώ είναι ειρωνικό ότι οι φωτογραφίες που είναι στοιβαγμένες σε παλιά κουτιά από τους γονείς και τους παππούδες μας είναι ακόμα εδώ. Είναι ξεκάθαρο από την έρευνα μας ότι αν θέλει να σώσεις τις πολύτιμες φωτογραφίες σου, η εκτύπωση είναι ο τρόπος για να μην τις χάσεις”.

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 2.192 ενήλικες Βρετανοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Μια “φωτογραφία” σε ψηφιακή μορφή είναι μια ιδέα σε μεταβαλλόμενη ακόμα φάση και μένει έτσι επ’ αόριστον. Μόνον όταν σταθεροποιηθεί η μορφή της σε χαρτί (τυπωθεί) είναι φωτογραφία.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!