Just One


Just One

Η έκθεση παρουσιάζεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε δύο ορόφους και σε 6 διαφορετικά δωμάτια. Εκεί συναντιούνται ο Δημόσιος με τον Ιδιωτικό Χώρο, το Φως με το Σκοτάδι, το Εγώ με το Εσύ, οι Ασπρόμαυροι Τόνοι με το Χρώμα, η Μνήμη με τη Λήθη. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

JustOne…
Ετήσια έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας METAPolis

Αθήνα, Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014– Το METAPolis σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας 99 φωτογράφων-μελών της Φωτογραφικής του Ομάδας, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, στις 20:00. Ο χώρος του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, Αιόλου 48-50, από τις 20/06/2014 έως στις 3/07/2014, μετατρέπεται σε χώρο πειραματισμού για τα μέλη των τριών κύκλων της Φωτογραφικής του Ομάδας.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε διαφορετικά Επίπεδα (Ημιόροφος, Όροφος ΙV) αποκαλύπτοντας την διαλεκτική διάθεση ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, με πρωταγωνιστή πάντα τον άνθρωπο. Εικόνες αυτού που βλέπουμε γύρω μας και αυτού που είμαστε, ο φανερός και ο κρυφός εαυτός μας, κομμάτια μιας πραγματικότητας που χωρίς να το συνειδητοποιούμε ζούμε. Το «JustOne…» πραγματεύεται τη μοναδικότητα του εαυτού μας σε διαφορετικά πλαίσια. Εικόνες, φαινομενικά ασύνδετες, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση σε μια πόλη που κοιμάται και περιμένει κάτι να την ξυπνήσει, κάτι να την κάνει να νιώσει πως αξίζει να ζει. To «JustOne…» δεν είναι απλώς μια φωτογραφική έκθεση, είναι μια ζώσα πραγματικότητα.

Ημιόροφος: «Δημόσιος Χώρος», εικόνες που συναρμολογούν την πόλη που ζούμε, την πόλη που ζει σε κώμα και την πόλη που ξυπνά (εισαγωγικός κύκλος φωτογραφίας 69 μελών).

Όροφος ΙV: «Ιδιωτικός Χώρος», εικόνες σε 6 Δωμάτια (προχωρημένοι κύκλοι φωτογραφίας 38 μελών): 4 διαφορετικές πτυχές της ιδιωτικότητας, προμελετημένοι αυτοσχεδιασμοί, πτυχές του εαυτού μας που ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν και ένα παρελθόν που ξορκίζει η μνήμη.

Πιο συγκεκριμένα στον IV όροφο:
Δωμάτιο Ι: Black Light – λ≤410 nm | Περιορισμός και ελευθερία γίνονται συμβατές έννοιες και «ερμηνεύουν» αισθήσεις, ιδέες, σκέψεις, φαντασιώσεις. Μέσα στον οικείο τους χώρο, με ένα φως που περιορίζεται σε κάποια νανόμετρα του ορατού φάσματος (max 410nm) 17 καλλιτέχνες σκηνοθετούν την ιδιωτικότητα μεταμορφώνοντας την σε φαντασιακούς κόσμους. Εικόνες που το πρωί φαντάζουν καθημερινές και απλές, το βράδυ φωτίζοντας με το Black Light μεταμορφώνονται.. χαϊδεύοντας το υποσυνείδητο και απελευθερώνοντας τη φαντασία. Ένας παράλληλος κόσμος, μια άλλη πραγματικότητα, μια φαντασιακή ανατροπή. Το περιβάλλον και οι μορφές αλλάζουν ρόλο και η πραγματικότητα αντικατοπτρίζεται σε έναν γαλάζιο φθορίζοντα καθρέφτη. Το σκοτάδι παύει να είναι σκοτάδι. Απειλή ή απελευθέρωση; Αν η σκόνη μεταμορφώνεται σε αστέρια μπορεί αυτό το φως να μας κάνει λίγο πιο αισιόδοξους; Οι εποχές αλλάζουν, η πόλη εξελίσσεται, η λύση λες να είναι ένα σκοτάδι που δεν φαίνονται όλα μαύρα; (προχωρημένος φωτογραφικός κύκλος Ι).

Δωμάτιο ΙΙ: Αναζητήσεις | προσωπικοί πειραματισμοί 5 φωτογράφων, μια συνομιλία μεταξύ του εγώ και του εσύ

Δωμάτιο ΙΙΙ: Ασπρόμαυρα Είδωλα | Εικόνες Τεσσάρων φωτογράφων, ένας μονόλογος για όσους αγαπήσαμε και αγαπάμε την ασπρόμαυρη φωτογραφία, εικόνες ικανές να μας παρασύρουν στον μαγικό κόσμο των ασπρόμαυρων τόνων και του κοντράστ πάνω στο φωτογραφικό χαρτί(φωτογραφικός κύκλος σκοτεινού θαλάμου).

Δωμάτιο ΙV: Αγκάθια της μνήμης | Εννέα από τα Ιδρυτικά μέλη του METAPolis βρίσκουν αντίδοτο στη λήθη μέσα από έναν προσωπικό πειραματισμό στον παραδοσιακό Σκοτεινό Θάλαμο. Αναπαραστάσεις όσων θέλουμε να θυμόμαστε και δεν καταδικάσαμε στη λησμονιά, ακόμα κι αν μερικές φορές το άξιζαν. Εικόνες που παραπέμπουν σε τόπους, πρόσωπα, συγκινήσεις και συναισθήματα, εκεί όπου η μνήμη επιλεκτικά παύει να σιωπά.

Παρουσιάζουν τα έργα τους:

Ημιόροφος: «Δημόσιος Χώρος»:
Γιώτα Ακριβοπούλου, Χριστίνα Αντωνάτου, Χριστίνα Αποστολοπούλου, Αναστασία Βαρβιτσιώτη, Ηλίας Βιτσεντζάτος, Ειρήνα Βούλγαρη, Γιώργος Γαλανόπουλος, Βασίλης Γενάρης, Ελεονώρα Γεωργακοπούλου, Ροβέρτος Γκιθκόπουλος, Ηλίας Γκλέζος, Ελένη Γκουβάτσου, Αθηνά Γκούμα, Δημήτρης Γυμνόπουλος, Πελαγία Δασκαλάκη, Δημήτρης Δημόπουλος, Μαρίνα Δούκα, Φανούρης Δρακάκης, Γιώτα Ευσταθίου, Αγγελική Ζόμπολα, Ιωάννα Ηλία, Στεφανία Θάνου, Νατάσα Κακκάση, Άννα Κάντα, Γαλάτεια Καπελλάκου, Μπάμπης Καραδημητρόπουλος, Πόπη Καριωτάκη, Παντελής Κατσαούνης, Νικόλαος Κάτσικας, Κώστας Κατσομήτρος, Ιωάννα Κίτρου, Χρυσάνθη Κλεισούρα, Ελένη Κυριαζή, Έυη Κωνστάνταρου, Βασιλική Λαμπάδα, Δήμητρα Λαμπροπούλου, Ελευθερία Λουκά, Άννα Μάκρα, Κωστής Μαρίνος, Ορέστης Μαρκόπουλος, Ζέτα Μπέτση, Λεωνίδας Μπίνoς, Ασημένια Μπογέα, Κωσταντίνα Μπούτη, Αναστάσιος Νάκος, Νικόλαος Νιούμαν, Λευκή Ντούτση, Κωσταντίνα Οικονόμιου, Μαριλένα Πάππου, Γεωργία Παυλοπούλου, Αριστέα Παυλοπούλου, Βιβή Παύλου, Ελένη Περπινιά, Χαρά Πετράκη, Χρήστος Πετρόπουλος, Άννα Πριγκιπάκη, Αφροδίτη Πυργάκη, Δήμητρα Ρούγα, Γωγώ Ρούντα, Στέλλα Σκούρα, Δήμητρα Σταυροπούλου, Αγγελική Τερτίπη, Χρήστος Τουρλής, Δήμητρα Τσάμη, Σίλια Τσαρδινάκη, Αγγελική Τσέργα, Γιάννης Τσιφτελής, Λουκάς Φράγκος, Παρασκευή Χρυσοχόου

Όροφος ΙV: «Ιδιωτικός Χώρος»:
Δωμάτιο Ι & II: Αρβανιτάκης Διονύσης, Γιάννης Αρσενιάδης, Στεφανία Βουβουσίρα, Μίνα Βλαχανδρέα, Κώστας Δελχάς, Ιωάννα Δρυμωνίτου, Τάνια Ζάρκου, Ειρήνη Ζεϊμπέκου, Σοφία Ηλιακοπούλου, Χριστίνα Καμπάκη, Γιώργος Κασιάρης, Κική Κατσίγιαννη, Σοφία Κονδύλη, Τάσος Κουτσιαύτης, Τάνια Λαμπροπούλου, Σοφία Λουκέρη, Μπούσουλα Ελένη, Άρτεμις Παλασοπούλου, Γεωργία Πάλμου, Αγγελική Πανουσοπούλου, Μαρία Πανταζή, Κική Σέγκου, Ανδρέας Τυρουντζάν, Γιώργος Τσακανίκας, Ιωακείμ Χιονίδης

Δωμάτιο ΙII: Γρηγόρης Ιωσηφέλλης, Στέφανος Παπαχρήστου, Μανώλης Περίκος, Κατερίνα Πετρόχειλου,

Δωμάτιο IV: Νατάσα Γεράρδου, Λίλιαν Γλαρού, Σωτήρης Καινούργιος, Αντώνης Καναρέλλης, Απόστολος Μανωλιτζάς, Μάριος Σουγλίδης, Παναγιώτης Σταθόπουλος,, Κώστας Τακορίδης, Παναγιώτα Φωτοπούλου

Η Φωτογραφική Ομάδα METApolis
Η METApolis, η Φωτογραφική Ομάδα που ιδρύθηκε το 2009, αναζητά τη δική της μετεξέλιξη της πόλης, αλλά και κάθε κομμάτι που δημιουργεί την ίδια και την αντανάκλασή της, την METApolis. Ο Εισαγωγικός Κύκλος Φωτογραφίας αποτελείται από επίδοξους φωτογράφους που ξεκινούν για πρώτη φορά και ανακαλύπτουν τη δημιουργία της φωτογραφίας. Οι Προχωρημένοι Κύκλοι Φωτογραφίας αποτελούνται από καλλιτέχνες, αιώνια ερασιτέχνες, που συνεχίζουν τα τελευταία χρόνια μαζί ως ομάδα να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν πτυχές της φωτογραφίας υπό την καθοδήγηση των Δασκάλων τους. Η METApolis, ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χρονικό «μετά» (post) και στο «ομοαναφορικό μετά» (meta), είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στα διαφορετικά «κλικ» που παγιδεύουν στιγμές.. αναμνήσεις (παρελθόν), ψευδαισθήσεις (παρόν), όνειρα (μέλλον) σε παράλληλους χρόνους. Η ΜΕΤΑpolis είμαστε εμείς…

JustOne…: Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας «ΜΕΤΑpolis»
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, 20:00, Αιόλου 48-50, Αθήνα,
Διάρκεια Έκθεσης: 20/06/2014 – 3/07/2014
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά: 17.00 – 22.00 | Σάββατο 11:00 – 22:00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης
Είσοδος Δωρεάν

Δείτε ένα μικρό μέρος από τις εικόνες που θα συναντήσουμε στην έκθεση:

metapolis JustOne 1

metapolis JustOne 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

METAPolis Photo Exhibitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!