Ο Kai της DigitalRev ρίχνει φαρμακερά βέλη εναντίον της Nikon Df


Ο Kai της DigitalRev ρίχνει φαρμακερά βέλη εναντίον της Nikon Df

O Kai της ιστοσελίδας DigitalRev είναι πολύ αγαπητός στον φωτογραφικό κόσμο. Ένας από τους λόγους είναι ότι έχει την δική του άποψη και μάλιστα την λέει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Το σίγουρο είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν θα βαρεθείς τα video του, τα οποία έχουν πάντα χιουμοριστικό χαρακτήρα, αλλά παρέχουν και πολλές πληροφορίες σχετικά με τις μηχανές που έχει στα χέρια του.

Ο Kai λοιπόν έπιασε στα χέρια του την νέα Nikon Df και από ότι φάνηκε απογοητεύτηκε. Μάλιστα μεταφράζοντας τα αρχικά Df από Digital Fusion σε Disappointing Fusion, θεωρεί ότι η προσπάθεια της Nikon να φέρει το ρετρό στυλ των παλιών φωτογραφικών SLR στον κόσμο των DSLR δεν έγινε με τον σωστό τρόπο. Θεωρεί ότι δόθηκε παραπάνω έμφαση στην εμφάνιση από τη λειτουργικότητα.

Δείτε το video και πείτε μας την γνώμη σας; Συμφωνείτε με τον Kai ή θεωρείτε ότι είναι υπερβολικός;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

5 σχόλια

  • #
    1

    Αν και η εμφανιση της Df θα χαρακτηριζοταν ως “awesome” στην πραγματικοτητα προσπαθει να μιμηθει κατι αλλο, αρα δεν εχει αυτον τον “γνησιο” χαρακτηρα! Ε και οτι λεει ο φιλος μας απο το Hong-Kong για την λειτουργικοτητα εχει δικιο….

    Αν ηθελα κατι ρετρο, αλλα “γνησιο” και αναλλοιωτο στον χρονο θα επελεγα μια Leica M…

  • #
    1

    αν και ειμαι canon user, περίμενα αυτη την μηχανή… τελικά με απογοήτευσε και εμένα. θα ήθελα να ήταν περισσότερο προς “αναλογική” παρά τέτοια συγχώνευση που έκαναν. ο Κάι πάντως, καλά κάνει και κράζει, γιατί έκαναν τόσα χρόνια να βγάλουν αυτή την φωτογραφική, με σχεδιασμό retro, αλλα ουσιαστικά μια ένωση D4 και D610 που μόνο “pure photography” δεν ειναι… προτιμώ με αυτά τα λεφτά να αγοράσω την D800 που αν εξαιρέσεις ότι δεν έχει τον ρετρό σχεδιασμό, έχω όλα όσα πρέπει να έχω σαν φωτογράφος του 2014.
    και ειμαι υπερ της άποψης, αν θες να εχεις ρετρό κάμερα και “pure photography” να τραβάς με Film, τόσες αξιόλογες φωτογραφικές full manual(AE-1, FM1) έχει στο ιντερνετ, που εκεί ειναι πραγματικά το “pure photography”

  • #
    1

    Σαφώς και η μηχανή δεν φτιάχτηκε για να είναι τόσο λειτουργική και εύκολη στη χρήση όσο μια άλλη σύγχρονη dslr. Η μηχανή αν και επαγγελματική δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες. Η μηχανή είναι πιςτευω μια διαφορετική κατηγορία μονη της και κακώς γίνονται συγκριςεις. Ο συνδυασμός του αισθητήρα απο την d4 και το απίστευτο σύστημα φωτομέτρησης που διαθέτει είναι που κάνουν το pure photography.

    • #
      1

      επαγγελματική που δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες στην τιμή που πωλείται τότε κάτι δεν κάνανε καλά.
      Αλλά πέρα από αυτό όπως και ο Kai δεν καταλαβαίνω γιατί ετοιμάζανε τόσο καιρό κάτι τέτοιο και δεν ασχολούνται λίγο περισσότερο να φτιάξουν μία επαγγελματική DX DSLR (πάρα πολύ κόσμος αναμένει μία D400 σε αντικατάσταση της D300s) και μία mirrorless υψηλών προδιαγραφών (όπως η Olympus OM-D E-M1, Fujifilm X-pro1 και Sony A7)…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!