Ο Kevin Frayer είναι ο φωτογράφος της χρονιάς για το TIME


Ο Kevin Frayer είναι ο φωτογράφος της χρονιάς για το TIME

Τον Kevin Frayer, φωτογράφο του Getty Images, επέλεξαν οι συντάκτες του περιοδικού TIME ως Wire Photographer για το 2017.

Ο φωτογράφος κάλυψε ανάμεσα στα άλλα και το δράμα της μειονότητας των Rohingya (Ροχίνγκια) στην Βουδιστική Μιανμάρ. Οι Rohingya είναι μία μουσουλμανική μειονότητα που καταδιώκεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας με αποτέλεσμα την μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων στο Μπαγκλαντές.

O Kevin που ζει με την γυναίκα και το παιδί του στο Πεκίνο έφτασε στο Μπαγκλαντές τον Σεπτέμβριο και δεν μπορούσε να φανταστεί την ένταση του δράματος που συνέβαινε στην γειτονική Μιανμάρ.

Όπως δήλωσε “Το να βλέπεις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους μάλλον για πάντα ήταν πολύ λυπηρό και μία κουραστική εμπειρία…Θυμάμαι να παρακολουθώ ένα αγόρι να παλεύει να ανοίξει δρόμο μέσα σε ένα πλήθος ανθρώπων και μετά να προσπαθεί να ανέβει σε ένα φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια και να ικετεύει για φαγητό…τότε ένα δάκρυ κύλισε στο μάγουλο του. Το θυμάμαι σαν σε αργή κίνηση…”

Όπως αναφέρει Kevin αν και πολλοί νομίζουν ότι οι φωτορεπόρτερ σκληραίνουν βλέποντας την ανθρωπότητα στο χαμηλότερο της επίπεδο, παρόλα αυτά δεν πρέπει να σταματήσεις να αισθάνεσαι: “Όταν βλέπεις γεγονότα και δεν έχεις αισθήματα για την ανθρωπότητα ή την τραγωδία, οι άνθρωποι που κοιτούν τις εικόνες σου δεν θα νιώσουν τίποτα. Αυτό είναι το εργαλείο του φωτορεπορτάζ και οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουμε το καλύτερο μας.”

Η κάλυψη της κρίσης στην Μιανμάρ αποτέλεσε 12σέλιδο αφιέρωμα στο TIME, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Παράλληλα μέσα στην χρονιά που πέρασε ο Kevin κάλυψε και άλλα θέματα, όπως η καθημερινότητα στην Κίνα και τα θέματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Time

Πηγή:

Time
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!