Δείτε το video που έχει γίνει με την επερχόμενη βιντεοκάμερα Kodak Super 8


Δείτε το video που έχει γίνει με την επερχόμενη βιντεοκάμερα Kodak Super 8

Τον Ιανουάριο του 2016 στο CES του Λας Βέγκας η Kodak είχε παρουσιάσει το πλάνο της για μία νέας γενιάς βιντεοκάμερα Kodak Super 8.

Το 2018 αναμένουμε την Kodak να παρουσιάσει την νέα της κάμερα, η οποία θα είναι υβριδική, δηλαδή θα λειτουργεί με Super 8 Kodak film (κάθε κουτί θα έχει 15 μέτρα film), αλλά θα διαθέτει και πολλά ψηφιακά χαρακτηριστικά.

H νέας γενιάς υβριδική Super 8 κάμερα θα έχει C-mount και θα έρχεται με φακό της Ricoh στα 6mm με f/1.2.

O χρήστης θα μπορεί να ρυθμίζει την έκθεση, την ίριδα και την εστίαση χειροκίνητα αλλά και να χρησιμοποιεί την οθόνη των 3.5″, που θα λειτουργεί ως ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο.

Η κάμερα θα λειτουργεί με ενσωματωμένη μπαταρία που θα φορτίζει μέσω USB, ενώ το film θα εμφανίζεται από την ίδια την Kodak, η οποία εκτός του εμφανισμένου film, που θα χρειάζεται projector για να προβληθεί, θα δημιουργεί και ένα ένα ψηφιακό αρχείο με τις λήψεις. Επιπλέον θα έχει και υποδοχή για SD κάρτα μνήμης, στην οποία θα καταγράφεται ο ήχος.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι η τιμή της θα είναι κοντά στα 700 δολάρια, η Dpreview αναφέρει ότι η τιμή της αναμένεται να είναι μεταξύ 2.500 και 3.000 δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βασίλης Δημάκης

Eίμαι ο Βασίλης ο Δημάκης και ασχολούμαι με τη φωτογραφία από το μακρινό 2002. Επαγγελματικά ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός φωτογράφου από το 2005 και από το 2010 έχω τη δικιά μου επιχείρηση. Στο επαγγελματικό κομμάτι ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με φωτογράφιση εκδηλώσεων και όχι μόνο αλλά στον ελεύθερο μου χρόνο δραπετεύω στη φύση για φωτογραφίες τοπίου, φύσης και άγριας ζωής.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!