Η Kodak κερδίζει σε δικαστική διαμάχη 76 εκατομμύρια δολάρια από τη Ricoh


Η Kodak κερδίζει σε δικαστική διαμάχη 76 εκατομμύρια δολάρια από τη Ricoh

H Kodak από τον Απρίλιο του 2012 βρισκόταν στα δικαστήρια με την Ricoh, για παραβίαση της μεταξύ τους συμφωνίας, σχετικά με χρήση πατεντών της.

Η Kodak τόνιζε πλην άλλων ότι η Ricoh έπρεπε να πληρώσει για χρήση πατεντών της από την Pentax, την οποία η Ricoh είχε εξαγοράσει. Εφόσον Kodak και Pentax δεν είχαν υπογράψει ποτέ συμφωνία χρήσης πατεντών, θα έπρεπε η Ricoh να πληρώσει για χρήση τους σε μηχανές της Pentax.
Από την άλλη η Ricoh υποστήριζε ότι είχε πληρώσει ότι έπρεπε για την χρήση των πατεντών της Kodak στις μηχανές της και ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι η Pentax χρησιμοποιεί πατέντες της Kodak στα δικά της προϊόντα.

Τελικά οι ένορκοι αποφάσισαν υπέρ της Kodak. Βέβαια οι δύο εταιρείες είχαν αποφασίσει λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η Ricoh να πληρώσει 76 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι η Kodak πούλησε τις 1100 πατέντες της που αφορούν την ψηφιακή φωτογραφία σε όμιλο εταιρειών το 2012, τα χρήματα της συμφωνίας θα μπουν στα ταμεία της, γιατί η διαμάχη αφορά την περίοδο προ της πώλησης των πατεντών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Kodak Patents Pentax Ricoh
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!