“Φθινοπωρινές Αναμνήσεις” και “Χρώμα μετά τη βροχή” οι νέες εκθέσεις στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο


“Φθινοπωρινές Αναμνήσεις” και “Χρώμα μετά τη βροχή” οι νέες εκθέσεις στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ
ΧΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ – ΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ

Δύο ατομικές εκθέσεις θα συμπαρουσιαστούν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις 19 Δεκεμβρίου 2013 ως τις 28 Ιανουαρίου 2014.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
«…μόνο το φθινόπωρο παραμένει αιώνια νέο σαν τα πιο λυπημένα ποιήματα».
«Τα πιο ωραία που ζήσαμε τώρα μας παιδεύουν με τις αναμνήσεις και προσπαθούμε να τα ξεχάσουμε οι κάμαρες γέμισαν άχρηστα έπιπλα, δαντέλες από άλλους καιρούς, επιστολές που δε στάλθηκαν το βράδυ η σελήνη με παίρνει απ’ το χέρι και γυρίζουμε στο παλιό οικοτροφείο, από κάποιο παράθυρο ακούγονται οι βαριές λέξεις ενός ζευγαριού που είχε κάποτε αγαπηθεί με πάθος. Όλα τελειώνουν και μόνο το φθινόπωρο παραμένει αιώνια νέο σαν τα πιο λυπημένα ποιήματα. Είμαι μόνος. Η εξοχή ευωδιάζει. Ακούγεται το τραίνο που έρχεται κι ακουμπάω το κεφάλι μου στις ράγες. Κάποτε θα ξανασυναντηθούμε».
Τάσος Λειβαδίτης «Τα χειρόγραφα του φθινοπώρου»

ΧΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ
Στις πόλεις που μένουμε, η έλλειψη αισθητικής επικρατεί παντού. Άσχημα κτίρια, κακόγουστες ή αδιάφορες φωτεινές επιγραφές, δρόμοι και πεζοδρόμια με ελλιπή συντήρηση, γεμάτα λακκούβες. Όταν όμως βρέχει όλα αυτά αλλάζουν. Οι λακκούβες που γεμίζουν νερό και οι δρόμοι που γυαλίζουν γίνονται οι φορείς της μετουσίωσης. Η αντανάκλαση μεταμορφώνει ολοκληρωτικά μια φωτεινή επιγραφή από ασχημόπαπο σε εικόνα σουρεαλιστική. Της στερεί την γεωμετρική και υλική της υπόσταση, μεταμορφώνοντάς την σε παλέτα χρωμάτων και φόρμας. Τα φώτα των αυτοκινήτων, οι φωτεινές επιγραφές και οι λάμπες των δρόμων φωτίζουν και χρωματίζουν τους χώρους που κινούμαστε καθημερινά. Οι αντανακλάσεις όλων αυτών μετατρέπουν το άσχημο σε όμορφο, το αδιάφορο σε ενδιαφέρον.

Η Χριστίνα Καζαντζίδου γεννήθηκε στο Γκραμπς της Ελβετίας το 1973. Από το 1978 μένει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε λογιστικά. Είναι απόφοιτος προτύπων τμημάτων φωτογραφίας. Έκτοτε παρακολουθεί μαθήματα φωτογραφίας και ασχολείται ερασιτεχνικά έως και σήμερα. Είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Φ. Έχει συμμετάσχει σε 5 ομαδικές εκθέσεις.

Ο Ντίνος Βεργίδης, από το 1966 που γεννήθηκε, ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Master in Business Administration από το Πανεπιστήμιο του Michigan. Ασχολείται με την φωτογραφία ερασιτεχνικά από την εφηβεία του και συστηματικά τον τελευταίο χρόνο. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια φωτογραφίας και είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Φ, στα πλαίσια της οποίας συμμετείχε σε μια ομαδική έκθεση.

Επιμέλεια: Τάσος Σχίζας

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ.
Διάρκεια: 19 Δεκεμβρίου 2013 ως 28 Ιανουαρίου 2014
Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. Τετ. 9:00-17:30, Τρ. Πεμ. Παρ. 9:00-21:00, Σαβ. 9:00-16:00, Κυρ. κλειστά
Προσοχή: Το ωράριο λειτουργίας θα είναι διαφορετικό τις τέσσερις παρακάτω ημέρες:
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου (9:00 – 16:30)
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (9:00 – 11:00)
Σάββατο 11 Ιανουαρίου (9:00 – 11:00)
Τρίτη 14 Ιανουαρίου (9:00 – 16:00)

Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο:
Κομνηνών 24 (Λουλουδάδικα) τηλ. 2310 271003, http://technio.gr/
Φωτογραφικό Είδωλο – Σεμινάρια φωτογραφίας:
2310 638447, www.photoeidolo.gr/seminaria.html

Δείτε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς των δύο καλλιτεχνών:

“Χρώμα μετά τη βροχή” – Ντίνος Βεργίδης

KOUNIO ATOMIKES Ntinos vergidis

“Φθινοπωρινές αναμνήσεις” – Χριστίνα Καζαντζίδου
KOUNIO ATOMIKES Xristina Kazantzidou

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!