Κυριακή 21 Ιουνίου: Ιδανική νύχτα για Αστροφωτογραφίες και λήψεις του νυχτερινού ουρανού!


Κυριακή 21 Ιουνίου: Ιδανική νύχτα για Αστροφωτογραφίες και λήψεις του νυχτερινού ουρανού!

Αυτή την Κυριακή 21 Ιουνίου η Σελήνη θα είναι στο χαμηλότερο επίπεδο φωτεινότητας της, δηλαδή στο 0.2%, πριν αρχίζει να “ξαναγεμίζει”.

Αυτό σημαίνει ότι ο νυχτερινός ουρανός θα είναι όσο σκοτεινός γίνεται για τις λήψεις μας, επομένως είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνετε αστροφωτογραφίες ή λήψεις του νυχτερινού ουρανού.

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ένα μέρος κοντά στο μέρος που μένετε (ή μακριά, αναλόγως πόσο χρόνο έχετε στην διάθεση σας), στο οποίο η φωτορύπανση θα είναι στο ελάχιστο. Δείτε τον σχετικό χάρτη εδώ.

Φροντίστε να μεταβείτε στην περιοχή της λήψης κατά τη διάρκεια της ημέρας, που είναι πιο εύκολο και ασφαλή να κινηθείτε και να βρείτε το σημείο που θέλετε να στήσετε την λήψη σας.

Επιπλέον θα πρέπει να οργανωθείτε φωτογραφικά. Να δείτε τι ακριβώς θέλετε να βγάλετε, φωτογραφίες ή Time Lapse και να ετοιμάσετε τον εξοπλισμό σας.

Απαραίτητα θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

  • κάμερα με φορτισμένες μπαταρίες και άδειες κάρτες μνήμης
  • τριπόδι
  • κατάλληλο ρουχισμό
  • νερό και τρόφιμα
  • καλή παρέα

Χρησιμοποιώντας μία ειδική εφαρμογή όπως είναι το PhotoPills μπορείτε να έχετε τις κατάλληλες πληροφορίες για τις λήψεις σας, όπως το πότε και από που ανατέλλει ο γαλαξίας (αν τον θέλετε στις λήψεις σας).

Κυριακή λοιπόν είναι μία καλή ευκαιρία για φωτογραφική εξόρμηση, ολονύχτια διαμονή στην ύπαιθρο και εξάσκηση φωτογραφικών λήψεων (εννοείται καιρού επιτρέποντος καθώς θέλουμε καθαρό ουρανό χωρίς σύννεφα).

Πάντα με πρώτη σκέψη στην ασφάλεια μας γενικά αλλά και ειδικά αυτή την περίοδο, ακολουθώντας τις οδηγίες για τον κορονοϊό.

Αν θέλετε να εντρυφήσετε περισσότερο στην φωτογράφιση του νυχτερινού ουρανού δείτε και τις οδηγίες του Χριστόφορου Αναγνωστόπουλου στο παρακάτω βίντεο.

Facebook Live|Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος: Night Sky Photography

Στη Σχολή Φωτογραφίας Όραμα γνωρίζουμε την αξία της επικοινωνίας, της ζωής και της αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς. Σε αυτήν την τρέχουσα κρίση της πανδημίας που μας οδηγεί στην κοινωνική απομόνωση και τον εγκλεισμό, το Όραμα είναι δίπλα σας. Σύμφωνοι με τις τρέχουσες δυνατές συνθήκες διδασκαλίας και με γνώμονα πάντα την αγάπη μας για την φωτογραφία, χρησιμοποιούμε την τέχνη ως διέξοδο, μια περίοδο που την χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ. Έτσι λοιπόν παρέχουμε την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας από το σπίτι με εισηγητές τους εξαίρετους δασκάλους της σχολής.Night Sky PhotographyΤο θέαμα του νυχτερινού ουρανού με τα αμέτρητα αστέρια και το μεγαλείο του γαλαξία είναι πραγματικά μια μαγική εμπειρία την οποία, χάρη στην αλματώδη ανάπτυξη των ψηφιακών μηχανών, μπορεί πλέον ο καθένας να συλλάβει με μια απλή κάμερα. Ο Christophe Anagnostopoulos θα κάνει μια γενική επισκόπηση του νυχτερινού ουρανού και των φάσεων της Σελήνης ώστε να μάθουμε να αναγνωρίζουμε εύκολα τους πλανήτες, τους αστερισμούς, τα νεφελώματα και τα λοιπά ουράνια σώματα. Στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Facebook Live, θα μιλήσει για όλα τα βασικά σημεία που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν, όπως την εστίαση, τη σύνθεση και τις ρυθμίσεις της έκθεσης, προκειμένου να έχουμε ένα επιτυχημένο αλλά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Κατά τη διάρκεια του live θα υπάρξει η δυνατότητα ερωτήσεων και σχολιασμού από τους θεατές.http://www.christopheanagno.com/

Gepostet von Orama Photography Studies am Dienstag, 19. Mai 2020

Η φωτογραφία του άρθρου είναι του Χριστόφορου Αναγνωστόπουλου και έχει δημοσιευτεί με την άδεια του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!