ΤΟΠΙΑ του ΝΟΥ: Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Χρηστινίδη


ΤΟΠΙΑ του ΝΟΥ: Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Χρηστινίδη

Από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη η Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Χρηστινίδη με τίτλο “ΤΟΠΙΑ του ΝΟΥ”.

ΤΟΠΙΑ του ΝΟΥ
LANDSCAPES of the MIND
Έκθεση Φωτογραφίας: Γιώργος Χρηστινίδης
Επιμέλεια: Τάσος Σχίζας

Café Bar ENTEXNON
Ι. Δέλλιου 4, πλατεία συντριβανίου, Θεσσαλονίκη

12 Νοε – 2 Δεκ

« Τι βλέπει κάποιος σ’ ένα τοπίο; Σε ποια παρακλάδια του νου του αφήνεται να χαθεί; Σε ποιες αυλακώσεις του μυαλού του βρίσκει σύμβολα ή αναγνωρίζει σημάδια από τη ζωή του, από την παιδική του ηλικία – ίσως – ή από κάποιον κόσμο που ονειρεύτηκε;
Τα “ΤΟΠΙΑ του ΝΟΥ” είναι τοπία γήινα, υπαρκτά και καθόλου αφηρημένα. Ίσως κάποιοι ταξιδέψουν, αφαιρεθούν, ίσως αναγνωρίσουν κάποια τοπία που βλέπουν μόνοι τους, μόνο αυτοί, όταν κλείνουν τα μάτια κάποιες στιγμές της ημέρας ή της νύχτας… »

Ο Γιώργος Χρηστινίδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ., έκανε μεταπτυχιακά στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο τμήμα Θεάτρου (Παραστασιολογία – Δραματολογία) του Α.Π.Θ. και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στο γνωστικό αντικείμενο: Κινητική Μάθηση. Έχει σκηνοθετήσει και σκηνογραφήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις με παιδιά και ενήλικες και έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και πεζογραφήματα. Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε Δημοτικό Σχολείο. Είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας “Φωτοπόροι”, έχει παρουσιάσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας (“Φως Ηθοποιών Αποτυπώνοντας”, “Άγνωστοι Δίπλα μου”) και συμμετείχε σε δέκα ομαδικές (2ο και 3ο “ Contrast/αντίθεση” φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης”, “Ανοιχτοί Τόποι”, “Εντός”, “Πόλη”, “Ταξιδεύοντας”, “Αναφορές”, για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ κ.ά.). Δείγματα της δουλειάς του μπορείτε να δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο: www.christinides.eu Ηλεκτρονική διεύθυνση: yiorgos@ christinides.eu

giorgos-christinidis-4

giorgos-christinidis-3

giorgos-christinidis-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!