H εφαρμογή της Lee Filters διαθέσιμη και για Android


H εφαρμογή της Lee Filters διαθέσιμη και για Android

Στις αρχές Μαΐου είχαμε δει την εφαρμογή της Lee που δείχνει τον κατάλληλο χρόνο κλείστρου για τα ND φίλτρα της.

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη για iOS συσκευές και τώρα η εταιρεία διαθέτει και την αντίστοιχη εφαρμογή για συσκευές Android.

H εφαρμογή έχει τον τίτλο LEE – Stopper Exposure Guide και θα βοηθήσει πολύ όσους χρησιμοποιούν τα ND φίλτρα της.

Συγκεκριμένα ο φωτογράφος μπορεί να επιλέξει το ND φίλτρο που χρησιμοποιεί, Little Stopper (6 Stops), Big Stopper (10 Stops) και Super Stopper (15 Stops) και στη συνέχεια να επιλέξει την ταχύτητα κλείστρου που θα επέλεγε χωρίς το φίλτρο στον φακό.

Ο δεξιός τροχός της εφαρμογής θα δείξει στον φωτογράφο την ταχύτητα κλείστρου που πρέπει να επιλέξει με το αντίστοιχο φίλτρο στον φακό.

Επιπλέον η εφαρμογή έχει χρονόμετρο για εκθέσεις άνω των 30 δευτερολέπτων, ώστε να μπορεί ο φωτογράφος να δει πόσο χρόνος έχει απομείνει. Ακόμα μπορεί να ρυθμίσει τις ειδικές υπενθυμίσεις για να ακούσει πότε η έκθεση έφτασε στο τέλος της ή σε κάποιο χρόνο πριν τη λήψη της.

Τέλος υπάρχει και ένας οδηγός χρήσης και links σε διάφορες ιστοσελίδες για τη χρήση ND φίλτρων.

Την εφαρμογή της Lee μπορείτε να βρείτε, ΔΩΡΕΑΝ, στο Google Play (για Android 4.1 ή νεώτερο).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lee Filters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!