Leica πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Westlicht για αστρονομικό ποσό


Leica πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Westlicht για αστρονομικό ποσό

Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα από τις δύο δημοπρασίες του οίκου Westlicht που έγιναν στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

Η δημοπρασία στις 22 Νοεμβρίου ήταν η 24η δημοπρασία για φωτογραφικές μηχανές και εξοπλισμό, ενώ στη δημοπρασία στις 23 Νοεμβρίου που ακολούθησε δημοπρατήθηκαν φωτογραφίες. Και στις δύο δημοπρασίες πήραν μέρος πλειοδότες από 27 χώρες.

Στην πρώτη δημοπρασία ξεχώρισε η Leica M3 Chrom με σειριακό αριθμό 1.000.000 η οποία αν και αναμενόταν να πιάσει τις 400.000 με 500.000 ευρώ, τελικά πωλήθηκε στην τιμή των 840.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη μηχανή παρουσιάστηκε από το μουσείο της Leica και ήταν μία από τις λίγες επίσημες καταχωρήσεις της δημοπρασίας. Την τριάδα των πιο ακριβών μηχανών που άλλαξαν χέρια κλείνουν μία Leica I Mod. C Luxus του 1930, η οποία πωλήθηκε στην τιμή των 504.000 ευρώ και δύο Leica CL/CM Prototypes, οι οποίες πωλήθηκαν μαζί προς 480.000 ευρώ.
Από τα 356 φωτογραφικά είδη που δημοπρατήθηκαν το 100% των αντικειμένων Leitz/Leica πωλήθηκε, με τα περισσότερα να υπερβαίνουν τα ποσά που εκτιμήθηκαν ότι θα αλλάξουν χέρια.
Όσο αφορά φωτογραφικά είδη άλλων εταιρειών, ξεχώρισε μία μηχανή Seischab Esco που ενώ αναμενόταν να πωληθεί στις 7.000 με 9.000 ευρώ τελικά “έπιασε” τις 78.000 ευρώ. Επίσης στην δημοπρασία πωλήθηκε και μία ιστορική μηχανή, η Charles Chevalier Daguerreotype, η οποία έφτασε το ποσό των 132.000 ευρώ.
Μπορείτε να δείτε όλα τα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν εδώ.

Στη δημοπρασία φωτογραφιών της 23ης Νοεμβρίου ξεχώρισε η συλλογή φωτογραφιών “Self Portrait: U.S.A” του φωτογράφου του περιοδικού Life, David Douglas Duncan, η οποία αφορούσε την κάλυψη των αμερικανικών εκλογών του 1968 σε Μαϊάμι και Σικάγο και πωλήθηκε προς 114.000 ευρώ. Την τριάδα των πιο ακριβών φωτογραφιών κλείνουν μία δαγκεροτυπία του Παρθενώνα από τον Charles Nègre, η οποία πωλήθηκε προς 90.000 ευρώ και μία συλλογή φωτογραφιών-δειγμάτων του Frantisek Drtikol, η οποία πωλήθηκε προς 38.400 ευρώ.
Ανάμεσα στις 218 καταχωρύσεις για τη δημοπρασία φωτογραφιών ξεχώρισαν επίσης η φωτογραφία του Henri Cartier-Bresson του 1948, “Eunuch of the Last Chinese Imperial Dynasty”, η οποία πωλήθηκε προς 31.200 ευρώ και η φωτογραφία του Alfred Eisenstaedts, με τίτλο “Drum Major”, η οποία πωλήθηκε προς 21.600 ευρώ.
Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες που δημοπρατήθηκαν εδώ.

Leica I Mod. C Luxus

Leica I Mod. C Luxus

Leica CL.CM Prototypes

Leica CL.CM Prototypes

Seischab Esco

Seischab Esco

Charles Chevalier Daguerreotype

Charles Chevalier Daguerreotype

Self-Portrait U.S.A.

Self-Portrait U.S.A.

Charles Nègre

Charles Nègre

Frantisek Drtikol

Frantisek Drtikol

Henri Cartier-Bresson, Eunuch of the Last Chinese Imperial Dynasty

Henri Cartier-Bresson, Eunuch of the Last Chinese Imperial Dynasty

Alfred Eisenstaedts, “Drum Major”

Alfred Eisenstaedts, “Drum Major”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Westlicht-Auction
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!