Πλένοντας μία Leica μηχανή και τον φακό της με νερό


Πλένοντας μία Leica μηχανή και τον φακό της με νερό

Τι γίνεται όταν χρησιμοποιείς μία Leica SL με τον φακό Leica 18mm f/3.8 σε ειδικές αποστολές και την χαλάς;

Από ότι φαίνετασι σε μία αποστολή της Nasa, τον Αύγουστο του 2017, χρησιμοποιήθηκε μία Leica SL, για να καταγράψει σε 4Κ video την πτήση ενός πύραυλου. Ο πύραυλος προσγειώθηκε στη θάλασσα και η μηχανή καταστράφηκε από το νερό. Στη συνέχεια ακολούθησε πλύσιμο με κανονικό νερό για να ολοκληρωθεί η καταστροφή της.

Ο συνδυασμός μηχανής και φακού φτάνει τα 10.000 δολάρια.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο, προσάρμοσαν την μηχανή, σε ειδική κατασκευή που μπήκε στον πύραυλο, αφού πρώτα η μηχανή πέρασε διάφορα τεστ της NASA για να φανεί αν είναι κατάλληλη για τις σκληρές συνθήκες του ταξιδιού.

Το project RockSat-X, στο πλαίσιο του οποίου έγινε η πτήση, έχει ως σκοπό την ενασχόληση των φοιτητών διαφόρων Πανεπιστημίων των Η.Π.Α. σε προγράμματα της NASA, με σκοπό την εκπαίδευση τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Leica Leica SL

Πηγή:

LeicaRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!