Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας Leica Oskar Barnack Award 2013


Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας Leica Oskar Barnack Award 2013

Στις 3 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φωτογραφίας Rencontres Internationales de la Photographie (Arles, Γαλλία), βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού Leica Oskar Barnack Award 2013.
Η Ρωσίδα Evgenia Arbugaewa κέρδισε τον διαγωνισμό για το portfolio “Tiksi”. Οι φωτογραφίες του portfolio έγιναν στην πόλη Tiksi της Σιβηρίας, την πόλη που η Evgenia μεγάλωσε, και απεικονίζουν την καθημερινή ζωή στην Αρκτική, σε μία πόλη που κάποτε ήταν στρατηγικό σημείο της Ε.Σ.Σ.Δ. λόγω του λιμανιού της. Το έπαθλο που κέρδισε η Evgenia είναι μία Leica M και το χρηματικό ποσό των 5.000€.

Τη δεύτερη θέση του διαγωνισμού και το βραβείο “2013 Leica Oskar Barnack Newcomer Award”, με έπαθλο μία Leica M και ένα φακό, κέρδισε ο Σλοβένος Ciril Jazbec για το portfolio του, “Waiting to Move”. Ο Ciril κατέγραψε στο δικό του portfolio τη καθημερινή ζωή των Inupiaq Inuit, του χωριού Shishmaref στην Αλάσκα. Οι κάτοικοι του χωριού, ψήφισαν να μετακινηθούν με όλα τους τα υπάρχοντα σε άλλη περιοχή, αφού το νησί στο οποίο βρίσκεται το χωριό, απειλείται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, λόγω του λιωσίματος των πάγων. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ακόμα δεν έχει εγκρίνει την οικονομική βοήθεια για την μετακίνηση τους, οπότε οι κάτοικοι του χωριού είναι αναγκασμένοι να περιμένουν.

Οι δύο νικητές αναδείχτηκαν από ένα σύνολο 2.200 φωτογράφων από 101 χώρες.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες των νικητών και των φιναλίστ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Competition Results Leica

Πηγή:

leicarumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!