Μία Leica που δεν είναι Leica και η οποία κοστίζει 100.000 δολάρια


Μία Leica που δεν είναι Leica και η οποία κοστίζει 100.000 δολάρια

Το όνομα της Leica είναι πολύ βαρύ, τόσο βαρύ που ένα αντικείμενο μπορεί να μην έχει κατασκευαστεί από τη Leica αλλά επειδή έχει το όνομα της να αξίζει πολλές χιλιάδες δολάρια.

Συγκεκριμένα μιλάμε για το ομοίωμα μίας Leica μηχανής από ανοξείδωτο ατσάλι, διαστάσεων 44.8 x 76.2 x 48.9 εκατοστά, δημιουργία του Κινέζου καλλιτέχνη, Liao Yibai.

Το βάρος αυτής της κατασκευής είναι 40 κιλά (!!) και είναι ομοίωμα του μεγαλύτερου παρόμοιου γλυπτού του ίδιου καλλιτέχνη, που ζυγίζει 350 κιλά (!!) και έχει τίτλο “Fake Leica”.

Η Fake Leica των 350 κιλών με τον Liao Yibai

H τιμή της ατσάλινης αυτής Leica με σειριακό 8/12, είναι 99.995 δολάρια (ούτε 100.000!) ή 83.706 ευρώ, συν 350 δολάρια για τα έξοδα αποστολής. Το γλυπτό φαίνεται να έχει βασιστεί στις Leica M6, Leica M7 και Leica M9 και ο φακός μοιάζει με τον Summicron 50mm 1:2 του 1953 – 1960.

Ένα παρόμοιο κομμάτι (από τα 12 που φαίνεται να έχουν κατασκευαστεί) είχε πωληθεί σε δημοπρασία τον Νοέμβριο του 2013 προς 115.600 δολάρια (96.000 ευρώ).

Το μοναδικό αυτό ομοίωμα πωλείται από κατάστημα της Ολλανδίας, το Leica Store Lisse και μπορείτε να το βρείτε στο Ebay εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Leica
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!