Προς πώληση το 45% των μετοχών της Leica, ενδιαφέρον δείχνει και η ZEISS;


Προς πώληση το 45% των μετοχών της Leica, ενδιαφέρον δείχνει και η ZEISS;

Σύμφωνα με το Reuters η Blackstone έχει βάλει πωλητήριο στο 45% των μετοχών της Leica, το οποίο κατέχει από το 2011.

Το υπόλοιπο 55% ανήκει στην ιδιοκτήτρια οικογένεια Kaufmann από την Αυστρία, η οποία θα παραμείνει ως ο κύριος μέτοχος, έχοντας σχέδια για τη γερμανική εταιρεία σε βάθος χρόνου 100 ετών.

Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters η Leica παρουσιάζει ετήσια κέρδη προ φόρων περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ και η αξία της υπολογίζεται στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Μία από τις εταιρείες που έδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών είναι και η γερμανική ZEISS, η οποία όμως ενδιαφέρετε για την αγορά πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών και όχι μόνο για το 45%, κάτι που όμως δεν φαίνεται να μπορεί να γίνει καθώς η οικογένεια Kaufmann δεν θέλει να αφήσει την θέση του μεγαλομετόχου.

Από την άλλη ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές είναι και εταιρείες οπτικών από την Ασία αλλά και ιδιωτικοί επενδυτικοί όμιλοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Leica

Πηγή:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!