LensCulture Street Photography Awards 2020: Αυτοί είναι οι νικητές και οι φιναλίστ!


LensCulture Street Photography Awards 2020: Αυτοί είναι οι νικητές και οι φιναλίστ!

Η LensCulture παρουσίασε τους μεγάλους νικητές του μεγάλου διαγωνισμού φωτογραφίας δρόμου, Street Photography Awards 2020.

Οι 39 φωτογράφοι που αναδείχθηκαν ως νικητές και φιναλίστ προέρχονται από 19 χώρες, ανάμεσα τους και η SOFIA MARKOULAKIS από την Ελλάδα.

Ας δούμε τους νικητές.

SERIES, 1η θέση, KEVIN FLETCHER, Avenue of Roses

KEVIN FLETCHER

Όλες αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε έναν μόνο δρόμο στο Πόρτλαντ στο Όρεγκον, μια διαδρομή που ταξιδεύουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα. Συχνά χλευάζεται και θεωρείται άσχημος από ορισμένους, δεν είναι γνωστός για την ευκολία ή τη φιλοξενία του. Ωστόσο, είναι απαραίτητο και λειτουργικό τμήμα της πόλης. Όπως πολλοί φωτογράφοι πριν από μένα (Robert Adams, Stephen Shore, Narelle Autio και William Eggleston για να αναφέρω μόνο μερικούς), ελκύομαι από την υπέροχη ομορφιά και τις ιστορίες που υπάρχουν σε μέρη όπως αυτό. μέρη τόσο φυσιολογικά, τόσο καθημερινά, και τόσο banal που τείνουμε να τα αγνοούμε. Η Λεωφόρος των Ρόδων απέχει λιγότερο από ένα μίλι από το σπίτι μου και ο τίτλος της είναι πολύ πιο όμορφος από τη φήμη της. Είναι το βόρειο άκρο του Cascade Highway και φέρει επίσης το λιγότερο ποιητικό όνομα της 82ης Λεωφόρου. Η Λεωφόρος των Ρόδων ήταν το αγροτικό εξωτερικό άκρο της πόλης, ωστόσο η συνεχής αστική ανάπτυξη έπεσε σαν τσουνάμι πάνω της, δημιουργώντας ένα σκήρό σχοινί οδοστρώματος, συμπιεσμένο και από τις δύο πλευρές με εξευγενισμό και αυξημένες τιμές κατοικιών. Έχει επίσης γίνει μια κοινωνικοπολιτική γραμμή που χωρίζει τα εσωτερικά τμήματα της πόλης, που συνοψίζονται από τον «πράσινο» εκσυγχρονισμό και τον αυξανόμενο πλούτο, από τις περιφερειακές γειτονιές που δεν ωφελούνται με τον ίδιο τρόπο. Αυτό το έργο είναι μια ματιά στην αυλή μου – μια ματιά στην πόλη μου. Ένα ντοκιμαντέρ για την 82η Λεωφόρο με φόντο την αχαλίνωτη αστική ανάπτυξη του Πόρτλαντ και μια ματιά στο πώς εμείς, ως κάτοικοι, έχουμε μερικές φορές ευημερήσει, αλλά έχουμε επίσης υποφέρει από αυτό. Κάθε πόλη στον κόσμο έχει μια «Λεωφόρο των Ρόδων», ένα μέρος που απεικονίζει τις πολυεπίπεδες σχέσεις που έχουν οι άνθρωποι με τα κατασκευασμένα περιβάλλοντά τους και τα αστικά τοπία. Ένα μέρος που αντικατοπτρίζει τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα της ευρύτερης πόλης και ένα μέρος που μιλά όχι μόνο για την απομόνωση και την αποξένωση, αλλά επίσης μιλά για το πώς οι κοινότητες συγκεντρώνονται σε αυτούς τους πολύπλοκους χώρους. Καλώς ήλθατε στη Λεωφόρο των Ρόδων.

Δείτε όλη τη σειρά εδώ.

SERIES, 2η θέση, TOBY BINDER, Wee Muckers

Youth of th UK

Αν είχα γεννηθεί στην κορυφή του δρόμου μου, πίσω από τα κυματοειδή σιδερένια σύνορα, θα ήμουν βρετανός. Απίστευτο αν το σκεφτείς. Ολόκληρη η ιδέα για τον εαυτό μου, οι προσκολλήσεις που έγιναν στον πολιτισμό, την ιστορία, τη θρησκεία, τον εθνικισμό και την πολιτική είναι όλα ένα ατύχημα γέννησης. Ήμουν ένα δρόμο μακριά από το να έχει γεννηθεί ο εχθρός μου. Paul McVeigh, συγγραφέας γεννημένος στο Μπέλφαστ

Ο φωτογράφος Toby Binder τεκμηριώνει την καθημερινή ζωή των εφήβων σε βρετανικές κοινότητες εργατικής τάξης για περισσότερο από μια δεκαετία. Μετά το δημοψήφισμα του Brexit, εστίασε το έργο του στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου οι Προτεστάντες Ενωτικοί και οι Καθολικοί Εθνικιστές ζουν σε ομοιογενείς γειτονιές που χωρίζονται από τείχη. Τα προβλήματα με τα οποία αγωνίζονται είναι παρόμοια ανεξάρτητα από την πλευρά των τειχών της ειρήνης στην οποία ζουν.

Δείτε όλη τη σειρά εδώ.

SERIES, 3η θέση, MICHAEL MCILVANEY, Subordinate

Αυτές οι εικόνες αποσκοπούν στην επίδειξη, είτε στην πραγματικότητα είτε εννοιολογικά, των καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ του εσωτερικού ιδιωτικού κόσμους και της καθημερινής πραγματικότητας της αστικής ζωής στην πόλη. Αποτελούν μέρος ενός έργου που αποσκοπεί στη διερεύνηση των μεταφορών που σχετίζονται με αυτήν την ένταση: ευπάθεια. αποξένωση; υπαγωγή; φόβος; απειλή; απομόνωση; παράβαση; και εισβολή. Καθώς το έργο αναπτύχθηκε, προέκυψαν ορισμένα ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με την τριμερή σχέση μεταξύ θύματος, δράστη και δημιουργού εικόνας. Τελικά αυτό το έργο αφορά αυτήν την τριπλή δυναμική. Συγκεκριμένα, αμφισβητήθηκε η φύση της συμμετοχής του φωτογράφου, είτε ως ντοκιμαντερίστας, μάρτυρας, αφηγητής, διαμεσολαβητής, ηδονοβλεψίας, συνωμότης ή συνδυασμός αυτών των ρόλων.

Δείτε όλη τη σειρά εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!