Κλεμμένος φακός επιστρέφει στα χέρια του ιδιοκτήτη του μέσω της LensTag


Κλεμμένος φακός επιστρέφει στα χέρια του ιδιοκτήτη του μέσω της LensTag

Όπως και με παρόμοιες υπηρεσίες που υπάρχουν πάντα υπάρχει η απορία αν κάτι τέτοιο λειτουργεί ή είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι που έχει κλαπεί και έχει πωληθεί στην παγκόσμια αγορά.

Η απάντηση έρχεται από την πρώτη επιστροφή με την βοήθεια της Lenstag, ενός φωτογραφικού φακού που είχε κλαπεί από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Στις 22 Φεβρουαρίου η τσάντα του Siyad Ma είχε κλαπεί από το αυτοκίνητο του στο Λος Άντζελες (ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟδείτε γιατί), μαζί με ένα φακό Tamron 24-70mm f/2.8 lens.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Philip Martin, αγόρασε τον κλεμμένο φακό που βρισκόταν στην τσάντα του Siyad Ma, προς περίπου 1000 δολάρια. Ο Martin περίπου ένα μήνα μετά αποφάσισε να ελέγξει τον σειριακό αριθμό του φακού μέσω της υπηρεσίας LensTag και ανακάλυψε ότι ο φακός είχε δηλωθεί κλεμμένος.

Τότε έγινε κάτι που νομίζουμε ότι είναι πολύ σπάνιο και δείχνει την ποιότητα του Martin ως άνθρωπο. Επικοινώνησε με τον ιδρυτή της LensTag και ζήτησε πληροφορίες για να επιστρέψει τον κλεμμένο φακό στον ιδιοκτήτη του χωρίς καμία χρέωση.

Εκτός του ότι τελικά ο φακός επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του, η κίνηση του Martin (ο οποίος από αυτή την υπόθεση έχασε 1000 δολάρια) μας γεμίζει αισιοδοξία για την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Εσείς τι θα κάνατε στην θέση του Martin; Θα επιστρέφατε τον φακό ή όχι (προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς);

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenstag
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Μάλλον θα ζητούσα τα μισά ή και παραπάνω, οχι σαν λύτρα αλλά για το γεγονός οτι και οι δύο “εξαπατηθήκαμε”

  • #
    1

    ο καημενος ο ιδιοκτητης δεν φταιει σε κατι βεβαια…αλλα μια επιβραβευση θα ηταν απολυτα δικαιολογημενη ίσως και απαραίτητη! μπραβο του πάντως του Μαρτιν!

  • #
    1

    Και βεβαια θα επεστρεφα οτι φωτογραφικο υλικο και εαν εβρισκα.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!