Ιστοσελίδα μπορεί να βελτιώσει την ανάλυση των φωτογραφιών κατά 4 φορές


Ιστοσελίδα μπορεί να βελτιώσει την ανάλυση των φωτογραφιών κατά 4 φορές

Μία νέα ιστοσελίδα προσφέρει μία υπηρεσία, δωρεάν, που ίσως σώσει τις χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες σας.

Η ιστοσελίδα Let’s Enhance των Alex Savsunenko και Vladislav Pranskevičius, χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να “βελτιώσει” τις φωτογραφίες που έχουν χαμηλή ανάλυση. Ο τρόπος δείχνει πολύ απλός, αφού ο χρήστης δεν έχει παρά να κάνει εγγραφή στη σελίδα και να ανεβάσει την φωτογραφία που θέλει (πρέπει να είναι χαμηλής ανάλυσης).

Τρία ειδικά φίλτρα τα Anti-JPEG, Boring και Magic αναλαμβάνουν αντίστοιχα να αφαιρέσουν διάφορα ακανόνιστα τεχνουργήματα, να αυξήσουν την ανάλυση διατηρώντας τις λεπτομέρειες (η βελτίωση της ανάλυσης γίνεται κατά 4x φορές) και να δημιουργήσουν νέες λεπτομέρειες (με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης), δίνοντας τρία διαφορετικά αποτελέσματα για να επιλέξετε.

Δοκιμάσαμε μία παλιά φωτογραφία από ένα κινητό τηλέφωνο, το Nokia 6600.

Αριστερά η αύξηση του μεγέθους της εικόνας μέσω της Let’s Enhance και δεξιά μέσω του Photoshop.

Καθόλου άσχημα αν και η Let’s Enhance φαίνεται ότι θυσιάζει την οξύτητα των pixels για ένα πιο καλό στο μάτι αποτέλεσμα.

Φίλτρο anti-jpeg

Φίλτρο magic

Μπορείτε να δοκιμάσετε την Let’s Enhance εδώ (φυσικά στις φωτογραφίες που έχει ως δείγμα είναι η Σαντορίνη!).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!