Light L16, compact μηχανή με 52 megapixels τα βάζει με τις DSLR


Light L16, compact μηχανή με 52 megapixels τα βάζει με τις DSLR

Η Light L16 είναι μία “multi-aperture computational”, διαθέτει 16 κάμερες των 13 megapixels σε τρία διαφορετικά εστιακά μήκη: 35mm (5), 70mm (5) and 150mm (6), προσφέροντας συνολική ανάλυση 52 megapixels.

Από τις 16 κάμερες, οι 10 καταγράφουν μία ξεχωριστή φωτογραφία και αυτές οι φωτογραφίες συνθέτουν την τελική εικόνα (JPEG, TIFF,DNG), σε ποιότητα DSLR μηχανής (όπως υποστηρίζει η εταιρεία). Το δε μέγιστο διάφραγμα που μπορεί να επιτευχθεί είναι f/1.2.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όπως λέει η Light το βάθος πεδίου, η εστίαση και η έκθεση μπορούν να προσαρμοστούν, ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη, μετά τη λήψη.

Επιπλέον η νέα μηχανή διαθέτει μία μεγάλη οθόνη αφής 5″, LED flash και ενσωματωμένο WiFi, ενώ στο σώμα της βρίσκουμε το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και το κουμπί λήψης.

Περισσότερες πληροφορίες για την Light L16, όπως το αν τραβάει video ή μέχρι πόσα ISO φτάνει, δεν έχουμε, αλλά η προ-παραγγελία της θα σας κοστίσει 1.300 δολάρια (μετά τις 6 Νοεμβρίου θα ανέβει κατά 400 δολάρια), με πιθανότερο χρόνο παράδοσης μετά το καλοκαίρι του 2016.

Light L16-1

Light L16-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Light
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Αυτό που όλες οι εταιρίες θέλουν να συγκρίνουν τις compact και τα κινητά με τις dslr έχει καταντήσει κωμικοτραγικό.

  • #
    1

    Και οι 16 αισθητήρες τις μαζί αμφιβάλω αν πιάνουν το μέγεθος ενός full frame.

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Λεωνίδας Ιωαννίδης | 8 Οκτωβρίου 2015 στις 20:25

    Ρε λες; Λες να ‘ρθε το τέλος των Canon, Nikon, Sony, Leica; Αυτό πια μοιάζει με ξαφνικό θάνατο του εξοπλισμού μας! Άλλο πράμα όμως η έμπνευση… Η εικόνα μετράει, όχι ο εξοπλισμός! (Ωστόσο μάλλον φθάνει η εποχή που θα βγαίνεις στον δρόμο με τη -σε μέγεθος κινητού- μηχανή και θα σου ρίχνει εκείνη ωραίες ιδέες τι να φωτογραφίσεις, ποιό είναι το σωστό κάδρο κλπ. Και αν και τότε δεν το κάνεις καλά, θα βγαίνει στην οθόνη μια μούτζα και θα σου λέει “να μ@@@@κ@!”.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!