Lightroom Analytics, plugin για το Adobe Lightroom αναλύει τα metadata των εικόνων σας


Lightroom Analytics, plugin για το Adobe Lightroom αναλύει τα metadata των εικόνων σας

Το Lightroom Analytics είναι ένα πολύ χρήσιμο plugin για το Adobe Lightroom, το οποίο σας δίνει αναφορά σχετικά με τα metadata των εικόνων σας και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι δωρεάν.

Είναι αλήθεια ότι το Adobe Lightroom σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε μέσω των metadata των εικόνων σας, ποιες εικόνες βγάλατε με ποιον φακό, ή σε πιο εστιακό μήκος ή με ποια ταχύτητα ISO αλλά το Lightroom Analytics κάνει κάτι διαφορετικό.
Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μία αναφορά, την οποία μπορείτε να δείτε στον ειδικό viewer που υπάρχει, έτσι ώστε να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά των λήψεων σας. Μπορείτε δηλαδή να δείτε σε διαγράμματα πόσο ποσοστό των εικόνων σας έχουν γίνει με τη χρήση flash και πόσο χωρίς, πιο πρόγραμμα έκθεσης χρησιμοποιείται πιο πολύ, ποιο φακό χρησιμοποιείται πιο πολύ και σε τι ποσοστό στο σύνολο των εικόνων που δημιουργείται και πολλά άλλα.

Το σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο Plugin σας δίνει στατιστικά στοιχεία και για την επεξεργασία στην οποία υποβάλλεται τις εικόνες σας. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές αλλαγές που κάνετε, όπως για παράδειγμα σε πόσο ποσοστό χρησιμοποιείται την επιλογή custom στην ισορροπία λευκού ή στον κορεσμό των χρωμάτων.

Μπορείτε να βρείτε το Lightroom Analytics και να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν εδώ.

Αν το χρησιμοποιήσετε πείτε μας την γνώμη σας. Το δοκιμάσαμε και φαίνεται να λειτουργεί χωρίς κάποιο πρόβλημα, αλλά όπως πάντα χρησιμοποιείστε το με δική σας ευθύνη και σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια δυσλειτουργία πείτε μας για να ενημερώσουμε και τους υπόλοιπους φωτογράφους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

PopularPhotography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!