Αναβάθμιση για το Lightroom Mobile επιτρέπει την επεξεργασία RAW αρχείων σε iOS


Αναβάθμιση για το Lightroom Mobile επιτρέπει την επεξεργασία RAW αρχείων σε iOS

Με μία μεγάλη αναβάθμιση για το Adobe Lightroom για Mobile συσκευές με iOS, η Adobe πρόσθεσε τη δυνατότητα επεξεργασίας RAW αρχείων.

Η εφαρμογή της Adobe επέτρεπε μέχρι σήμερα την επεξεργασία μόνο DNG αρχείων, ενώ με την νέα αναβάθμιση, οι φωτογράφοι θα μπορούν να επεξεργάζονται απευθείας τα RAW αρχεία των μηχανών τους (δείτε ποιες μηχανές υποστηρίζονται).

Lightroom-Mobile-4

Lightroom-Mobile-2

Lightroom-Mobile-3

Lightroom-Mobile-1

Στο video της Adobe, ο φωτογράφος Elia Locardi περπατάει στην Ελλάδα με τη Fujifilm X-T2, από τη Καλαμπάκα και τα Μετέωρα μέχρι τη Σαντορίνη και διαφημίζει μαζί με τη δυνατότητα επεξεργασίας RAW αρχείων στο Adobe Lightroom για iOS και τη χώρα μας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εικόνες του και την εμπειρία χρήσης της αναβαθμισμένης εφαρμογής στο blog του, εδώ.

Lightroom Mobile Lightroom Mobile Lightroom Mobile

Επιπλέον η νέα έκδοση του Adobe Ligthroom για iOS επιτρέπει τη χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου, αν χρησιμοποιεί κάποιος φυσικό πληκτρολόγιο και τη δυνατότητα προσθήκης copyright με την εισαγωγή των εικόνων.

Τη νέα έκδοση για iOS συσκευές, 2.4.0, θα τη βρείτε για iPhone εδώ και για iPad εδώ.

Η νέα έκδοση για Android συσκευές, 2.1, δεν έχει προς το παρόν τη νέα δυνατότητα επεξεργασίας RAW αρχείων μηχανών (επιτρέπει την επεξεργασία DNG αρχείων).

Παρόλα αυτά η Adobe πρόσθεσε τη λειτουργία Pro, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής για λήψη DNG αρχείων, με τον φωτογράφο να μπορεί να ρυθμίσει τη ταχύτητα του κλείστρου, το ISO, την ισορροπία λευκού και να κάνει manual εστίαση, όλα τα παραπάνω σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας.

Θα βρείτε τη νέα έκδοση Adobe Lightroom για Android, εδώ.

Lightroom-Mobile

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Adobe
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!