Λιοντάρι εντοπίζει και κλέβει μια κρυφή κάμερα στο ζωολογικό κήπο του Όρεγκον!


Λιοντάρι εντοπίζει και κλέβει μια κρυφή κάμερα στο ζωολογικό κήπο του Όρεγκον!

Ένα λιοντάρι ανακάλυψε μια κρυμμένη κάμερα στο ζωολογικό κήπο του Όρεγκον στο Πόρτλαντ και στη συνέχεια την έκλεψε.

Η περιέργεια των αιλουροειδών υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα! Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις “μεγάλες γάτες” όπως τα λιοντάρια. Μια ομάδα λιονταριών που βρίσκεται στο ζωολογικό κήπο του Όρεγκον, στο Πόρτλαντ (ΗΠΑ) εντόπισε μια κρυφή κάμερα (σε περίβλημα μέσα κιόλας) και αποφάσισε να πλησιάσει για “εξερεύνηση”.

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου αναφέρει ότι είχαν κρύψει μια ειδικά σχεδιασμένη κάμερα στο βιότοπο των λιονταριών μόλις την περασμένη εβδομάδα. Τελικά, δεν έμεινε κρυμμένη για πολύ καιρό. Οι υπεύθυνοι του κήπου είχαν σκοπό να καταγράψουν μέσω της κάμερας που τοποθέτησαν τον τρόπο ζωής των λιονταριών, τον τρόπο φροντίδας τους και γενικά τη συμπεριφορά και τη ζωή τους εκεί. Βέβαια, και αυτό που συνέβη μέσα στο παιχνίδι είναι! Όταν εντόπισαν την κάμερα, ένα από αυτά πλησίασε ακριβώς από πάνω της και φαίνεται η χαρακτηριστική μουσούδα του σε πρώτο πλάνο.

Στη συνέχεια αρχίζει να σπρώχνει την κάμερα με το πόδι του (και τις νυχάρες του) και κίνησε την περιέργεια και σε άλλα λιοντάρια που πλησίασαν και αυτά πολύ κοντά. Λίγο πιο μετά, βλέπουμε στα πλάνα ένα λιονταρίσιο στόμα να αρπάζει την κάμερα και να τη μεταφέρει σαν να ήταν τροφή για τα μικρά του (αν έχει). Αφού κλέβει την κάμερα τη μεταφέρει σε “ασφαλές” σημείο για περαιτέρω “διερεύνηση”! Τα πλάνα με τις τεράστιες στοματάρες τους να δαγκώνουν την κάμερα δίνουν και παίρνουν.

Σύμφωνα με επιστήμονες και ερευνητές τα λιοντάρια παρουσιάζουν συμπεριφορές που δείχνουν ότι είναι τα πιο ευφυή αιλουροειδή (σε σχέση με όλες τις άλλες “μεγάλες γάτες”). Σε αντίθεση με τις περισσότερες γάτες, τα λιοντάρια ζουν και λειτουργούν μέσα σε ομάδες και όσο περνάει ο καιρός πρέπει να καταλάβουν πώς να συνεργαστούν σε περίπλοκες κοινωνικές ομάδες. Όσο για τα συγκεκριμένα λιοντάρια του ζωολογικού κήπου του Όρεγκον, είναι αφρικανικά λιοντάρια που ζουν στην άγρια ​​φύση σε ανοιχτές πεδιάδες και ξηρά δάση της υποσαχάριας Αφρικής. Δυστυχώς, ο αριθμός των λιονταριών στη φύση έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της αποψίλωσης των δασών με αποτέλεσμα να χάνουν το βιότοπο τους. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε βαλθεί να επεκταθούμε σε κάθε είδους σπιθαμή εδάφους στα πλαίσια της ατελείωτης αστικής επέκτασης, μη σεβόμενοι τους πληθυσμούς των άγριων ζώων που χάνουν τις περιοχές τους. Αν υπολογίσουμε και τους θανάτους από κυνηγούς (οι οποίοι κυνηγούν λιοντάρια για τρόπαια!), τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Κάθε λιοντάρι στο συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα που έχουν θεσπίσει οι υπεύθυνοι για την αναπαραγωγή λιονταριών, το οποίο αποτελεί μέρος του Σχεδίου Επιβίωσης Ειδών της Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων για Αφρικανικά λιοντάρια. Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των αφρικανικών λιονταριών, υποστηρίζοντας παράλληλα κοινωνικά σταθερές ομάδες και διατηρώντας έναν ποικιλόμορφο και βιώσιμο πληθυσμό λιονταριών.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Videography

Πηγή:

Digitalcameraworld
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!