Lomo’Instant Square, η πρώτη μηχανή που δέχεται το νέο τετράγωνο instax film της Fujifilm


Lomo’Instant Square, η πρώτη μηχανή που δέχεται το νέο τετράγωνο instax film της Fujifilm

Η Lomography κατάφερε να λανσάρει την πρώτη της instax μηχανή που δέχεται το νέο τετράγωνο instax φορμά της Fujifilm (62mm x 62mm).

Με την βοήθεια της πλατφόρμας Kickstarter η πρώτη πλήρως αναλογική instax μηχανή που δέχεται το τετράγωνο instax φορμά της Fujifilm (και αυτό γιατί η Fujifilm instax SQUARE SQ10 είναι υβριδική) θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018.

Η Lomo’Instant Square έχει φακό από γυαλί στα 95mm (45άρης σε φορμά 35mm) που δέχεται φίλτρα των 30.5mm, μηχανισμό με φυσούνα για να είναι πιο μικρή στο κουβάλημα και διαθέτει αυτόματη λειτουργία, με ρύθμιση της ταχύτητας από 1/250 μέχρι 8 δευτ. και του διαφράγματος σε f/10 ή f/22.

O φακός εστιάζει από τα 80 εκατοστά, υπάρχει δυνατότητα αντιστάθμισης της έκθεσης +1, -1 και λειτουργίες για πολλαπλή έκθεση και μακρά έκθεση. Επιπλέον έχει ασύρματο χειριστήριο (λειτουργεί με μπαταρία CR2025), χρονοδιακόπτη (10 δευτ.), flash (με GN 9), μετρητή LED για την ένδειξη των στάσεων που απομένουν, δέχεται ειδικά GEL φίλτρα για μοναδικές φωτογραφίες και διαθέτει υποδοχή για τριπόδι. Λειτουργεί με 2 λιθίου μπαταρίες CR2.

Η Lomo’Instant Square θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο, λευκό, καφέ, κόκκινο και μπλέ σώμα και η τιμή της θα είναι στα 199 δολάρια. Προς το παρόν μπορείτε να την προπαραγγείλετε στην τιμή των 139 δολαρίων από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!